První dojmy z LG Stylus 2: poznámky kdekoliv a kdykoliv

Telefonů se stylusem je jako šafránu. LG to ví a možnosti na trhu se snaží využít se svým modelem LG Stylus 2. Ten navíc spadá do střední třídy a nabídne velkou úhlopříčku displeje, konkrétně 5,7 palců. U tak velkého zařízení se stylus na poznámky rozhodně hodí. Pokud chcete vidět, jak to vše funguje, tak se podívejte na naše první dojmy včetně videopohledu z MWC 2016.

LG Stylus má hned dvě zajímavosti. Tu první v podobě stylusu jsme vám již prozradili. Tou druhou je speciální kryt, který má na pravé straně po celé výšce telefonu průhledný proužek. Přes něj můžete i přes kryt vidět základní informace, jako jsou hodiny či notifikace. Bohužel displej za chvíli zhasne a proužek zůstane černý. Nejedná se totiž o alternativu k always-on displeji nebo Glance Screen. To je velká škoda, ale i tak může být pouzdro užitečné.

LG Stylus 2 – MWC 2016

Druhou zajímavostí je již zmíněný stylus. Bohužel stylus nemá žádné pokročilé vlastnosti, které známe například z řady Galaxy Note. To je trochu škoda, ale i tak se stylus hodí a 5,7palcová úhlopříčka displeje je vám kdykoliv k dispozici pro rychlé poznámky. Důležitý je zde i software. Okamžitě po vysunutí stylusu můžete udělat psát poznámky nebo si udělat screen a psát do něj. Jedná se o základní funkce, ale LG je má dobře zvládnuté a je to přesně to, co od stylusu chceme. Na pokročilé vychytávky ale musíme zapomenout.

LG do Stylusu 2 dostalo baterii o kapacitě 3 000 mAh. 5,7palcový displej si o svoji porci energie řekne, ale má jen HD rozlišení. Navíc pokud se vám baterie vybije, tak si ji můžete vyměnit. Takové zpravování se nám líbí. Stejně tak chválíme i použitý Android 6.0 Marshmallow. LG celkově volí zajímavou kombinaci kompromisů a telefon umí udělat dojem.

Stylus 2 se jinak řadí do střední třídy. Na 5,7palcovém displeji nabídne HD rozlišení. Jemnost je 258 ppi, a to není zrovna mnoho, ale zároveň to není úplná tragédie. Střední třídě odpovídá i celkový hardware a je otázkou, jakou LG nasadí cenu. Celkově se nám totiž model Stylus 2 celkem líbil a s atraktivní cenou by mohl padnou do oko nejednomu zájemci o cenově dostupný telefon se stylusem.

LG Stylus 2

Technické parametry LG Stylus 2

Kompletní specifikace
Konstrukce155 × 79,6 × 7,4 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 5,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2016, ?
Diskuze ke článku
Dan
To bude pekna jemnost displaye
Michal
Skoro stejný byl i G4 Stylus. Snapdragon 410, 1 GB, HD na 5,7''.. Nějakou chvíli jsem ho měl. Na rovinu? Byl to krám na Ntou. Líný, ničím nezajímavý telefon. Slabý fotoaparát, maly výkon a jeho startovací cena byla kolem 9 tisíc. A to je prostě přehnané, za telefon který neumí v zásadě nic navíc. V tu dobu byl za polovinu mnohem lépe vybavený Vodafone Smart Ultra 6... Ale já jsem si nakonec stejně pořídil vlajkovou loď.. (Meizu Pro 5) nejvíce směsné je, že stojí jen o 4 tisíce více. A je absolutně nesrovnatelný.
Nick Cave
Představoval bych si u toho LG displej 5,9'' baterii 4500 mAh, 2GB RAM a cenu do 7tis, protože za stejnou cenu mám Hero2, který je ve všem lepší, teda až na tu výdrž, ale to dneska skoro všechny smartphony jsou jednodenní
lacko
zabudli ste poznamenat ze ma DAB+ radio to ma zatial jedine MT LG STYLUS G2

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze