Nový LG Stylus 2: digitální stylus vládne

10

Ještě před začátkem MWC 2016 představilo LG novinku v podobě modelu Stylus 2. Ten navazuje na model G4 Stylus. Specifikacemi nijak nevybočuje, ovšem již podle názvu potěší přítomný stylus, který rozšiřuje možnosti 5,7palcového HD displeje. Připraveny jsou pro něj i speciální aplikace. Zaujme i dnes již málo vídaný vyměnitelný akumulátor s kapacitou 3 000 mAh.

LG Stylus 2 je pokračovatelem modelu G4 Stylus. LG vsadilo na ověřený design a zadní kryt je plastový. To umožňuje vyjmout baterii o kapacitě slušných 3 000 mAh. V kombinaci s 5,7palcovým HD displejem vypadá výdrž vcelku slibně.

LG Stylus 2

Rám telefonu je kovový, a tak se hmotnost vyšplhala na 147 gramů. Rozměrově se nejedná o žádného drobečka s mírami 155 × 79,6 mm. Překvapí ale tloušťka zařízení, která se zastavila na příjemných 7,4 mm, a to i přes dosti velký akumulátor.

LG Stylus 2 nepatří mezi naprostou špičku v portfoliu jihokorejského výrobce, a tak byl integrován čtyřjádrový procesor o taktu 1,2 GHz. Jako největší slabinou se ale jeví operační paměť, která činí pouze 1,5 GB. Ta vnitřní už je potom lepších 16 GB a telefon podporuje i SD karty pro její rozšíření.

TIP: LG odhaluje modelovou řadu X: střední třída s benefity

LG Stylus 2

K fotoaparátu zatím nebyly poskytnuty žádné bližší informace, takže se musíme prozatím spokojit pouze s množstvím megapixelů. V případě zadního fotoaparátu se jedná o 13 megapixelů, a při horších světelných podmínkách napomáhá LED dioda. Přední fotoaparát se řídí dnešním trendem selfie fotek a nabídne 8 megapixelů.

Ve výbavě telefonu nechybí Bluetooth 4.1, podpora LTE a Wi-Fi 802.11b/g/n. Operační systém Android 6.0 Marshmallow je pak doplněn o nadstavbu LG, která obsahuje i speciální aplikace využitelné stylusem, jenž má speciální hrot. Díky němu je psaní mnohem realističtější než u pera s klasickým gumovým hrotem. Napomáhá i s přesností. Pokud pero z telefonu vyjmete, okamžitě se zobrazí nabídka speciálních aplikací, kde stylus můžete využít. Jedná se o například o aplikaci Memo, tedy poznámky.

Prozatím nebyla zveřejněna cena ani dostupnost zařízení.

Technické parametry LG Stylus 2

Kompletní specifikace
Konstrukce155 × 79,6 × 7,4 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 5,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2016, ?

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jakub
Co se to stalo je to LG a design vypadá dobře !
Geek
Pokud bude cena nasazena pod 10 000Kč, pak se jedná o celkem zajímavé zařízení. Obávám se ale, že cena bude vyšší, a tak ,,pouze" HD displej a celkově nižší parametry, mohou z LG Stylus udělat jenom další zbytečnou , předraženou placku.
Jakub
To je pravda mi se design Samsungu moc nezamlouvá. Jediná škoda je, že ten stylus ma parametry mé mikrovlnky jinak by byl super:D.
Dano
Čo sú to za hybridy? Ešte rok dozadu som na inzerát za 150 Eur kúpil Note2 a doteraz ho nemám začo vymeniť (možno tak za Note 3 keď bude za 200). To pero tam je naozaj pero a všetky ostatné parametre mi bohato postačujú doteraz... Nič až na LTE mi nechýba (a to oželiem).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze