LG Stylus 2 je prvním telefonem s příjmem digitálního rozhlasu DAB+

Jihokorejské LG si připisuje další prvenství. V jeho novém smarpthonu Stylus 2 se totiž objevuje příjem digitálního rozhlasu dle standardu DAB+, kterým se na některých místech vysílá také v České republice.

LG Stylus 2

Příjem rozhlasového vysílání patří k poměrně běžným funkcím mobilních telefonů, byť někteří výrobci již od této funkce upouštějí. Vždy se nicméně jednalo o příjem analogového vysílání FM. Budoucnost je však v digitálním rozhlase, který v mnoha státech světa již nabývá na významu. Digitální rozhlasové vysílání je značeno zkratkou DAB+ (Digital Audio Broadcasting) a je dostupné i na území České republiky. Jak se však můžete přesvědčit, pokrytí je prozatím malé a digitální rozhlas si nenaladíte ani ve všech krajských městech. Přesto je nabídka rádií velmi bohatá a ve výčtu nechybí například mnoho kanálů Českého rozhlasu či známé stanice, jako je Evropa 2, Frekvence 1 či Beat. Právě vysoký počet stanic je hlavní výhodou digitálního rozhlasu DAB+ ve srovnání s analogovým vysíláním.

TIP! První dojmy z LG Stylus 2: poznámky kdekoliv a kdykoliv

LG Stylus 2

Historicky prvním smartphonem s podporou standardu DAB+ je nedávno představené LG Stylus 2, které jsme si před pár týdny vyzkoušeli na barcelonském veletrhu MWC 2016. Jedná se o model nižší střední třídy, jehož devízou je obrovský 5,7palcový HD displej a stylus pro snadnější ovládání. Z výbavy můžeme jmenovat čtyřjádrový procesor, 1,5GB RAM, 13megapixelový fotoaparát nebo prostředí, které zajišťuje nejnovější Android 6.0 Marshmallow. LG samozřejmě pro digitální rozhlas připravilo novou aplikaci.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+
Digitální rozhlasové vysílání DAB+ – pokrytí ČR (březen 2016)

Dle očekávání se však na český trh LG Stylus 2, alespoň prozatím, nedostane. Jihokorejský výrobce zvolil trhy, kde je již digitální rozhlas více zaběhnutý a mezi ty se my skutečně neřadíme. Na novinku mohou těšit v Německu, Nizozemsku, Belgii, Itálii, Velké Británii, Norsku a Austrálii.

LG Stylus 2 – MWC 2016

Technické parametry LG Stylus 2

Kompletní specifikace
Konstrukce155 × 79,6 × 7,4 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 5,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2016, ?

Zdroje: digitalradiodab.cz, lgnewsroom.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze