LG G5: co vše víme o chystané novince?

22

Svou vlajkovou se na veletrhu MWC 2016 chystá představit také jihokorejské LG. O vyhlíženém modelu G5 se samozřejmě již delší dobu spekuluje a během posledních tří měsíců se objevilo několik zajímavých informací, a to nejen ohledně samotného vzhledu nového telefonu, ale také o výbavě a nových funkcích, které si dnes utřídíme.

LG G5

Vzhled

V posledních třech letech byl design hlavních modelů od LG v podstatě jednotný. Spíše oblé tvary kombinované s prohnutou zadní stranou a především pak tlačítky na zadní straně. To by se s příchodem modelu G5 mělo poměrně razantně změnit. V prvé řadě je očekáváno nasazení kovových materiálů. V této souvislosti se také živě debatuje, jak bude řešena baterie. Výrobce bude patrně chtít zachovat tenkou konstrukci a současně s tím i kýženou pevnost. Objevila se možnost, že oddělitelná bude pouze malá spodní část telefonu. Baterie by se pak do telefonu zasouvala, čímž by LG zachovalo svou výhodu v podobě vyměnitelného akumulátoru.

LG G5
Možné řešení tenké kovové konstrukce s uživatelsky vyměnitelnou baterií u LG G5

S největší pravděpodobností jsou sečteny dny tlačítek na zadní straně, minimálně těch regulujících hlasitost. Poukazují na to uniklé fotografie, na kterých můžeme vidět, že se na zadní straně nachází maximálně jedno tlačítko. V jeho případě však může jít pouze o čtečku otisků prstů. Ta se vůbec poprvé dostane do řady G a její nasazení je zcela určité, neboť ji nabízí již současný model V10.

Podoba LG G5

Výbava

Zatímco informací a obrazových materiálů ohledně Samsungu Galaxy S7 (edge) je poměrně dost, v případě LG G5 jsme se příliš konkrétních úniků nedočkali. Přesto se pojďme podívat, s čím můžeme počítat.

Displej – U displeje se spekuluje o zvýšení úhlopříčky, byť jen nepatrném. Konkrétně padla hodnota 5,6 palce při zachování Quad HD rozlišení. Displej bude nabízet funkci Always ON, což znamená, že jedna část bude moci neustále slabě svítit a zobrazovat vámi zvolené informace. Tuto novinku navíc potvrdilo samo LG.

Never go asleep while others do.LG G5, Always ON.#LG #LGG5 #G5

Posted by LG Mobile on Tuesday, February 9, 2016

Procesor – Letos by se už LG nemělo nechat zahanbit a nasadí vysoce výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 820. Neznáme nicméně hodnotu operační paměti, nicméně lze očekávat její zvýšení na 4 GB.

Fotoaparát – Informace ohledně fotoaparátu byly téměř prvními, které se o novém LG G5 objevily. Jihokorejský výrobce si má fotoaparát objednat u japonského Sony a pokud vás zajímá rozlišení, mělo by se jednat o 20 megapixelů. Podle dostupných fotografií by fotoaparát měl být navíc duální a umožňovat buď přeostření, případně rychlejší ostření v horších podmínkách.

Další funkce – V případě dalších funkcí se nejčastěji hovoří o již zmíněné čtečce otisků prstů. Ve hře je pak ještě nasazení nového USB-C konektoru, který se objevil na některých uniklých fotografiích prototypů.

LG G5 možná nabídne USB-C konektor

Datum představení

Zatímco u výbavy máme k dispozici spíše kusé informace, co se data představení týče, můžeme si být jistí. Potvrdilo jej totiž samotné LG. Novinka jménem LG G5 bude představena v neděli 21. února. Tisková konference je naplánována na 14:00 středoevropského času a redakce mobilenet.cz se ji samozřejmě bude účastnit. Můžete se tudíž těšit na podrobné informace i první dojmy.

Diskuze ke článku
First Person Rooter
S tím designem teda nevím. Osobně nejsem fanoušek přesunu tlačítek hlasitosti ze zadní části telefonu na bok. Zařízení to trochu ubere na tom uceleném designu který se mi líbil např. u LG G3. Z hardwarové stránky to ale určitě bude mobil naprosto fenomenální.
Gomorra
Ten design zas tak hrozný nebude, viz stránky Amazonu, kde již nabízejí kryty na LG G5.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_1_5?url=search-alias%3Dmobile&field-keywords=lg+g5&sprefix=lg+g5%2Cmobile%2C229
Petr
Další pádlo, 5" by bylo tak akorát. Bude to velká a těžká neprodejná cihla. Těším se na huawei P9, to si myslím, že bude bomba.....
kim

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze