Projekt OneChrome chce posílit integraci Chrome OS a Androidu

Projekt OneChrome chce posílit integraci Chrome OS a Androidu
  • Počítače a telefony se těsněji propojí
  • Bude například možné uskutečňovat hovory a sdílet hesla

Google pod svými křídly vyvíjí a podporuje hned dva operační systémy. Android je důvěrně známý skoro každému, vždyť také běží na 2,5 miliardách zařízení, a ani Chrome OS pro levné přenosné počítače není úplnou raritou. Otázkou ovšem zůstává, jestli je pro jednu firmu výhodné mrhat prostředky na dva systémy, které si de facto konkurují.

Před nedávnem jsme se dozvěděli, že operační systém Fuchsia nebude tím, který by jednoho dne měl všechno zastřešit. Namísto toho se Google vydá směrem postupné integrace, který umožní uživatelům snadnější migraci mezi oběma systémy nebo jejich současné používání.

Jak si povšimli na chromestory.com při analýze zdrojového kódu, chystá se spousta drobných vylepšení. Nejzajímavější je asi podpora hovorů. Číslo na telefonu můžete vytočit přímo z Chrome OS. Prozatím není jasné, jestli na něm i uskutečníte i samotný hovor, ale je to pravděpodobné. Dále na nás čeká sdílená schránka nebo sdílení hesel k bezdrátovým sítím.

Veškerá komunikace má být šifrovaná a nebude k ní zapotřebí jedné sítě, protože komunikace povede přes servery Googlu. I když se prozatím nejedná o žádné velké věci, je to rozhodně krok správným směrem, protože konkurenční Apple je v podobné integraci mobilů a počítačů o mnoho dále.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze