ASUS ZenBook S13: nejtenčí rámečky na světě naživo z Las Vegas

ASUS ZenBook S13: nejtenčí rámečky na světě naživo z Las Vegas
  • ZenBook S13 už na první pohled zaujme 13,9palcovým displejem a nejtenčími rámečky na světě
  • Má grafickou kartu GeForce MX150 a procesor Intel Core i7 8. generace, který si můžete dopřát ve vrcholné verzi
  • Potěší až 1TB SSD pro vaše data a odolnost dle vojenského standardu MIL-STD-810G
  • I přes extrémně tenké tělo 12,9 milimetru se dostalo i na standardní USB-A

Tenký a lehký, přesto nekompromisní výbavou. Tak by se dal v krátkosti popsat nový Zenbook S13, kterým nám ASUS odhalil na veletrhu CES v Las Vegas. My se na tento zajímavý kousek podíváme detailněji

ASUS ZenBook S13 (CES 2019)

ASUS ZenBook nabídne 13,9palcový displej s Full HD rozlišením, rámečky displeje jsou navíc tenké jen 2,5 milimetru. Díky tomu zabírá panel více než 97 % přední části, dle slov ASUSu jde o vůbec nejtenčí rámečky u notebooku na světě. My nemáme důvod nevěřit, displej je opravdu všude, kam se jen podíváte. Dokonce i integrovaná HD kamera musela lehce ustoupit a nachází se tak ve „výřezu naruby“. Zároveň je tento designový prvek i velmi praktický, díky němu se totiž notebook velmi snadno otevírá.

Jas displeje činí 400 nitů, bohužel ale není dotykový. I přes vcelku rozměrný panel potěší velmi subtilní rozměry 316 × 195 × 12,9 mm. Hmotnost je opravdu velmi příjemná a činí zhruba 1,1 kilogramu. Naživo je navíc notebook velmi pěkně zpracovaný a ASUS opět ukázal, že design umí. Krásná je nová světle modrá barevná verze v kombinaci s decentními zlatými prvky, která je skutečně velmi elegantní. Opět nechybí soustředné Zen kruhy na víku, tedy designový prvek, který ASUS používá už dlouhá léta. Notebook už na první pohled vypadá velmi prémiově a luxusně, hrany jsou ale poměrně ostré.

Uvnitř se pochopitelně nachází to nejlepší. Těšit se můžete na procesor i7-8565U 8. generace, případně i5-8265U. RAM má kapacitu až 16 GB (LPDDR3 2133MHz) a nabízí se i 1TB SSD pro vaše soubory. O grafiku se postará čip NVIDIA GeForce MX150, opět tedy v nejvyšší dostupné variantě. ASUS tvrdí, že jde o vůbec nejtenčí notebook s touto dedikovanou grafickou kartou. Z bezdrátové konektivity zmíníme podporu Bluetooth 5.0 a 802.11ac.

Kabelové spojení bude zajišťovat 2× USB 3.1 (USB-C 2. generace) a jedno USB 3.1 ve standardu USB-A. V takto tenkém těle jde o příjemné překvapení. Barba. Pozitivní zprávou je i přítomnost i čtečky paměťových karet microSD a 3,5mm jack.

ASUS ZenBook S13 (UX392)
Rámečky jsou opravdu tenké

Čtečka otisků prstů je zakomponována do rozměrného touchpadu, v tomto ohledu tedy žádná novinka. O kvalitní zvuk se postará dvojice reproduktorů s certifikací Harman Kardon. Baterie nabídne kapacitu 50Wh, ASUS slibuje až 15hodinovou výdrž. Nabíjení je zajištěno pomocí přiloženého adaptéru s výkonem 65 W a přes konektor USB-C.

Výhodou je také, že ZenBook S13 není z cukru, odolá totiž i méně šetrnému zacházení dle certifikace MIL-STD-810G. Na informace o dostupnosti a cenách si prozatím musíme počkat, je ale jisté že vzhledem k prémiovosti notebook levný nebude.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
Lukáš
Ten prostor pro kameru je hodně trapný. Vypadá to podobně směšně jako výřez u telefonu.
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Tahle tendence cpat na naprosto zbytecna mista nvidie... S iGPU by to nejspis byl dobry notebook.
Standa
Netuším, jak jsou na tom Zenbooky, ale z nižších řad od Asusu už nikdy nic. Výbava papírově super, ale rychlý je to asi jak šnek na steroidech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze