ASUS ZenBook Pro Duo se chlubí 14palcovým sekundárním displejem „ScreenPad Plus“

ASUS ZenBook Pro Duo se chlubí 14palcovým sekundárním displejem „ScreenPad Plus“
  • Sekundární displej nad klávesnicí nabídne 14palcovou uhlopříčku s extra jemným 4K rozlišením
  • Primární 15,6palcový displej je typu OLED s poměrem stran 16:9
  • Uvnitř je Intel Core i9 s grafickým čipem NVIDIA RTX 2060
  • Nechybí ani USB-C s Thunderbolt 3 či HDMI port standardní velikosti

Pokud jste si četli naši podrobnou recenzi ASUSu ZenBook 14 UX433FN, možná vás, podobně jako nás, zaujalo originální řešení pantu a stojánku v jednom s názvem „ErgoLift“. To však nepředstavuje nic zajímavého ve srovnání s nově představeným ZenBookem Pro Duo, který opět potvrzuje, že se technologie neustále posouvají mílovými kroky dopředu. Notebook, který byl odhalen na veletrhu Computex 2019, totiž disponuje hned dvěma displeji, díky čemuž si stihl získat značnou popularitu napříč internetem. A to navzdory tomu, že samotná přítomnost dvou displejů v notebooku již není ničím nevídaným.

ASUS ZenBook Pro Duo

To, co odlišuje ZenBook Pro Duo od ostatních, je velikost druhého displeje. Ten se chlubí nevídaně prostornou 14palcovou uhlopříčkou, poměrem stran 32:9 a jemným rozlišením 4K. Druhý, primární displej, již pak má „běžný“ 15,6palcový OLED panel s klasickým poměrem stran 16:9. „ScreenPad Plus“, jak se sekundární 14palcový displej nazývá, se nachází přímo nad klávesnicí, která kvůli tomu přišla o místo na položení dlaní. Jinak má však standardní velikost a nechybí ani touchpad, který se nachází na pravé straně. Ten navíc disponuje funkcí známou již z předchozích modelů od ASUSu, a to možností proměnit jej v numerický blok.

Aby mohl být využit plný potenciál sekundárního 14palcového displeje, vytvořil ASUS speciální software. Panel tak lze používat jako druhý displej stejně, jako je tomu při propojení s monitorem. Zároveň jej však lze používat jako „prodloužení“ hlavního zobrazovače. Při vertikálním scrollování webovými stránkami tak uvidíte obsah stránky jak na spodním, tak na horním displeji.

ASUS ZenBook Pro Duo

Uvnitř ZenBooku se pochopitelně nachází to nejlepší, tedy procesor Intel Core i9 s grafickým čipem NVIDIA RTX 2060. Z konektorové výbavy nechybí USB-C s podporou Thunderboltu 3, dvojice USB-A (3.1), 3,5mm jack či HDMI port klasické velikosti. Kvůli výkonnému hardwaru a přítomnosti dvou displejů váží ZenBook Pro Duo 2,5 kilogramu.

K dispozici má být však také menší 14palcová varianta s názvem „ZenBook Duo“, která se nemá od většího sourozence výrazně odlišovat, a to až na sníženou velikost displejů, které budou mít „pouze“ Full HD rozlišení namísto 4K. ZenBook Duo zároveň nebude nabízen s Intel Core i9 a grafický čip RTX 2060 bude nahrazen typem MX250. Cena ani dostupnost obou dvou verzí zatím nebyla oznámena, počítá se však se třetím čtvrtletím letošního roku.

Technické parametry ASUS ZenBook Pro Duo

Kompletní specifikace
Konstrukce35,9 × 24,6 × 2,4 mm, 2 500 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejOLED, 15,6" (3 840 × 2 160 px)
ChipsetCPU: 8×5 GHz
PaměťRAM: 32 GB, disk: 1 000 000 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory2× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: HDMI, USB-C (DisplayPort, další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Pro
Akumulátor71 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
DostupnostQ3 2019, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze