Pro Google Nexus One a S je k dispozici nový firmware 2.3.3

Majitelé Nexusu One - první androidího telefonu od samotného google, i majitelé čerstvé novinky nástupce Nexusu S, mohou v nejbližších příštích týdnech očekávat nový firmware 2.3.3 Gingerbread, který přinese klíčovou novinku v podobě technologie plateb NFC.

Google Nexus One
Čtěte: Nexus One: první Google telefon je tady

Google oznámil na svých sociálních stránkách Twitter v tzv. tweetu novinku, že v nejbližších týdnech začne pro modely Nexus One a Nexus S uvolňovat klíčovou aktualizaci 2.3.3 s verzí operačního systému 2.3 Gingerbread, která přichází především s podporou bezdotykových plateb mobilními telefony, technologií NFC, s plnou podporou API pro vývojáře. Mezi další menší změny pak patří odstranění mnohých bugů a vylepšení stability přístroje. Po aktualizování nové verze dojde k odstranění kontaktů v telefonním seznamu, které jsou synchronizovány se sociální sítí facebook. Androidí telefony totiž neumožňují zálohování kontaktů, které obsahují informace ze sítě facebook a nemohou tak být zalohovány.

Samsung Google Nexus S
Čtěte: Google Nexus S: nový Android 2.3 a špičková výbava

Nová aktualizace bude dostupná "skrze vzduch" čili přes technologii OTA. Obejdete se tak bez připojování telefonu k pc, samotnou aktualizaci vám nabídne přímo telefon. Nezbytné je pak vlastnit datový paušál, nebo být v přítomnost bezdrátové sítě Wi-Fi. Nová aktualizace bude dostupná v několika málo týdnech.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze