Google Nexus S: nový Android 2.3 a špičková výbava

11

Informace o novém telefonu od Googlu už nějaký ten pátek zaplňovaly internet. Nyní je již vše potvrzené. Nový Nexus S bude prodáván pod hlavičkou korejského Samsungu a lákat bude na velmi dobrou výbavu, které bude vévodit nejnovější verze operačního systému Android 2.3 Gingerbread.

Samsung Google Nexus S - oficiální fotografie

Novinka vás na první pohled uchvátí svým zdařilým designem. Zejména vzorování zadního krytu působí velmi efektně. Uniknout vám nemůže ani zvláštní, prohnutý design přední časti s displejem. Rozměry telefonu činí 123,9 x 63 x 10,9 milimetrů. Pro srovnání jsou, vyjma šířky, velmi podobné HTC Desire HD. I přes skromnější, ale velmi vítanou menší šířku, se Samsung Google Nexus S dočkal velkého displeje. Ten je typu Super AMOLED a maximálně využívá plochu a natáhl se na rovné 4 palce. Rozlišení zachovává tradiční hodnoty 800 x 480 pixelů. Dotyková technologie je samozřejmě kapacitní a opomenut nebyl ani multi-touch. Zbývá ještě dodat hmotnost 129 gramů. Mimochodem jde o velmi slušnou hodnotu. Pokud si dovolím opět srovnávat s Desirem HD, vítězí nový Nexus o 35 gramů.

Samsung Google Nexus S - oficiální fotografie

Vele sledované budou hardwarové parametry. Ty jako by z oka vypadly již několik měsíců se prodávajícímu Samsung Galaxy S. Procesor Humminbird je taktovaný na 1GHz a k dispozici je více než dostatečných 512 MB paměti RAM. Podobné jsou i další parametry. Fotoaparát disponuje 5 megapixely, ale nově mu přibyla i LED dioda. Videozáznamy je možné pořizovat v HD rozlišení při 30 snímcích za vteřinu. Datová výbava nemůže nebýt kompletní a vypíchnu tak jen Wi-Fi ve standardech b/g/n. Jistě velmi vítanou změnou je nový Android 2.3 Gingerbread a Samsung Google Nexus S bude patrně prvním telefonem na trhu s nejnovější verzí systému. O přísun energie se bude starat Li-Ion akumulátor se slušnou kapacitou 1500 mAh.

TIP! Přečtěte si, co přináší nový Android 2.3

Design nového Nexusu je vskutku zajímavý

Mnoho zájemců také uvítá, že prodleva mezi představením a samotným uvedením do prodeje je minimální. V USA se ho dočkají již 16. prosince. Evropská premiéra je ve Velké Británii naplánována o čtyři dny později. A startovací cena? 529 dolarů. Pokud by podobná zůstala zachována i pro Českou republiku, bude nutné si připravit zhruba 12 000Kč včetně DPH.

Technické parametry Google Nexus S

Kompletní specifikace
Konstrukce123,9 × 63 × 10,9 mm, 129 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 720 × 480 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 3110, CPU: 1×1 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2010, 12 000 Kč

Zdroje: pocketnow.com, phonearena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Karel
Nevím, zda nejde o překlep, ale Best Buy jej bude nabízet za 529 dolarů, tedy něco okolo 10 000 Kč.
Michal Pavlíček
Děkujeme za upozornění. Šlo o přehlédnutí, ze kterého vznikla mylná informace o ceně. Předpokládaná cena opravena.
JohnyAsbest
Přátelé, nikde jsem nenašel žádnou zmínku o FM radiu, a to ani na ofiko stránkách Nexusu S. Tady v přehledu píšete, že je. Tak nevím, ale Nexus One také nemá FM rádio. Kromě toho když má jít o lepší výbavu po jednom roce od uvedení Nexus One, tak bych určitě zlepšil i foťák. Ale jinak vypadá dobře, ale můj určitě nebude, to by musel změnit design a použité materiály.
Galovie
Samsung Galaxy S má verziu bleutoothu 3.0 a Samsung Google Nexus S bude mať len 2.1 A2DP verziu BT? Buď je to chybná informácia alebo je to krok späť v tejto technológii, čo by bola veľká škoda!
G.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze