Nexus S a Motorola Xoom se Androidu 4.2 už nedočkají

6

S nástupem Android 4.2 Jelly Bean se opět roztáčí kolotoč spekulací, kdy a který model dostane aktualizaci. Jasno nyní mají majitelé Nexuse S a Motoroly Xoom. Jejich životní pouť se uzavírá a Android 4.2 nedostanou.

Každý by si jistě přál, aby byl jeho mobilní telefon výrobcem podporován co nejdéle. Nic však netrvá věčně a i podpora jednou skončí. Ke svému cíli dospěla dvojice Nexus S a tablet Motorola Xoom, jejichž operačním systémem již navždy zůstane Android 4.1.2 Jelly Bean. Nejnovější verze 4.2 se nedočkají.

Nexus S a Motorola Xoom

Tento krok nicméně nelze považovat za špatný a rozhodně nemůžeme říci, že by se Google na tyto modely jen tak vykašlal. Nexus S byl totiž představen už 16. prosince 2010, tedy takřka před dvěma lety. Během svého života zažil sedm menších či větších aktualizací. Začínal na Android 2.3 Gingerbread, poté přešel na 2.3.3, 2.3.6, 4.0.2 Ice Cream Sandwich, 4.0.3, 4.0.4, 4.1.1 Jelly Bean a konečně 4.1.2. Google jej tedy podporoval dlouho a svědomitě.

Tip: Prohlédněte si Google Nexus S v katalogu

Totéž v podstatě platí i pro Motorolu Xoom, která se těšila ukázkové podpoře. Její život započal 23. června 2011 s Androidem 3.0 Honeycomb. Tehdy by jistě nikdo nehádal, že ji čeká šest aktualizací. Dočkala se verze 3.1, 3.2, 4.0 Jelly Bean, 4.0.4, 4.1.1 Jelly Bean a poslední stanicí je 4.1.2.

Připomeňte si: Xoom: živé fotografie a videopohled na první tablet od Motoroly

Závěrem můžeme říci, že ačkoliv podpora pro tyto modely končí, běží aktuálně na mnohem novější verzi Androidu, než většina zařízení s Androidem. Google se o své referenční telefony stará opravdu dobře. Totéž platí pro modely Motoroly, která patří pod Google.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
IQLogic
Ja tu stále vidím len tri aktualizácie - GB -> ICS -> JB ... resp. HC -> ICS -> JB ...

A posledné dve vety dúfam nemyslíte vážne ... práve sa totiž na referenčný telefón doslova vys*rali :)
Caszidy
Dobrý den. Nevíte prosím, jak to bude s aktualizacemi na tablet Motorola Xoom 2 Media Edition(8")? V prodejním balení je s Androidem 3.2, dostupný by měl být snad už 4.0, ale co dál?
Roman
Taky jsem čekal delší podporu referenčného tel. a jako že tento krok nelze považovat za špatný!Nemyslím si že dva roky je dlouhá doba.
JoxY
No tak to sme dopadli...Sam Google vyzaduje od vyrobcov podporu modelov MINIMALNE 18 mesiacov. To znamena, ze Motorolu Xoom pochovali(v ramci aktualizacii) po 17 mesiacoch a nexus S po 23 mesiacoch. To je dost chabe teda. :-) Ale ako tu uz spominali, istotne to nie je tym, zeby tieto zariadenia mali slaby HW. Ide hlavne o to, ze nejak v poslednom case zacal Google vydavat telefony a tablety s podstatne rozlicnymi HW(tegra 3, TI OMAP 4460, Samsung Exynos, Qualcomm Krait) a nejak im to lezie cez hlavu, pretoze by museli riesit este Tegru 2 a Hummingbird :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze