Příští generace Galaxy Note využije ruční psaní na lockscreen

3

Jednou z největších předností řady Galaxy Note je stylus S Pen. Samsung si je toho vědom a plánuje dále rozšířit možnosti využití tohoto stylusu a prosadit ho kam jen může. Nedávná patentová přihláška naznačuje, kterým směrem se jihokorejský výrobce vydá, a na co bychom se mohli těšit již v příští generaci Galaxy Note.

Už nyní Galaxy Note II, Galaxy Note 3 nebo tablet Galaxy Note kromě ručního psaní poznámek nebo malování nabízí například možnost odemčení zařízení podepsáním se stylusem na displeji. Samsungu to však nestačí a chtěl by to rozšířit i na ručně psané příkazy.

TIP: Recenze Samsung Galaxy NotePRO 12.2 – Tablet na steroidech

Galaxy Note by podle patentu US 20140038557 A1 jednoduše rozpoznal váš zaregistrovaný rukopis a provedl požadovaný příkaz. Pokud byste chtěli například zavolat své mámě nebo tátovi, tak byste jen napsali na zamykací obrazovce "Call mom" nebo "call dad" a číslo by se automaticky vytočilo. Je možné, že bychom se s touto funkcí mohli setkat již v Galaxy Note 4, který by měl Samsung představit v polovině roku.

Zdroje: talkandroid.com, phonearena.com, appft1.uspto.gov

Diskuze ke článku
Kocko
Uz me to prijde moc. Funkci desitky a desitky, aplikaci desitky a desitky a nic clovek v 98% nepouzije tot muj nazor. Pouzivam Note 3
pixel
jen si říkám, jestli není rychlejší odemknout telefon do telefonní aplikace a na tapnout na oblíbený kontakt, ale třeba jsem jnej. na tohle bude potřeba 2 ruce a minimálně 3 pokusy :))
Kotlík
Nejlepší je si nastavit odemykání na : nic a mít nexus 5 nebo launcher z nexusu 5 a pak jen stisknout zamykací tlačítko a říct : OK, Google Call (mom, dad, sister) ... :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze