Tak šel čas s perem S Pen. Samsung se ohlíží prostřednictvím infografiky

2
Tak šel čas s perem S Pen. Samsung se ohlíží prostřednictvím infografiky
  • Poprvé jsme se s perem S Pen setkali v roce 2011
  • V posledních generacích funguje i vzdáleně
  • V řadě Note10 je vybaven silnou baterií a senzory pohybu

Samsung včera představil zbrusu nové smartphony Galaxy Note10+ a Galaxy Note10, které nabízejí nejnovější generaci praktického pera S Pen. Stejně jako každý rok, i letos Samsung přikročil k dalším vylepšením. Nově je přímo v peru silná baterie namísto loňského kondezátoru, díky čemuž můžete pero odděleně od těla telefonu používat až 10 hodin. Jak Samsung sám uvádí, v těle pera je zabudován šestiosý senzor. Konkrétně se jedná o tři senzory rychlosti a tři gyroskopické senzory. Díky jejich přítomnost lze nejen vytvářet 3D obrázky v rámci rozšířené reality, ale také telefon vzdáleně ovládat, a to nejen stiskem či přidržením tlačítka, ale i různými gesty ve vzduchu.

Samsung S Pen 2019

Jihokorejský výrobce se také v další rozsáhlé infografice ohlíží za téměř 10letou historií dotykového pera S Pen, které se prvně objevilo u Samsungu Galaxy Note v roce 2011. Tehdy šlo vlastně jen o stylus, kterým bylo na displej o úhlopříčce 5,3 palce možné zapsat poznámky či cokoliv nakreslit. Postupem času se však funkce nabalovaly. Samsung připravil i speciální aplikace. Již od Galaxy Note II bylo možné například nahlížet na e-maily či fotografie pouhým přiblížením S Penu k displeji. Třetí generace přinesla rychlý přístup k pěti speciálním aplikacím připraveným výhradně pro S Pen.

Do včerejšího dne byl největší revolucí S Pen u Galaxy Note9, který nabízel ovládání i vzdáleně a to až po dobu 30 minut. Snadno jste tak mohli pořídit například hromadný snímek. Pokud si níže vloženou infografiku detailně prohlédněte, možná vás zarazí, že v něm zcela chybí rok 2016. Někteří možná tuší, že před třemi roky zde byl problémový Galaxy Note 7, který byl posléze upraven a na některé trhy uveden jako Galaxy Note Fan Edition.

Samsung S Pen
Diskuze ke článku
Adamantium
Menší už ten obrázek být nebyl? Pořád přečtu ty velká písmena :D
Carda
Sedmička poslední nejhezčí Note zbytek humus

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze