Přípravy na poslední fázi. Hodinky Pebble už nebudou závislé na serverech

Přípravy na poslední fázi. Hodinky Pebble už nebudou závislé na serverech
  • Hodinky Pebble po odkoupení FitBitem vstupují do své konečné, udržovací, fáze
  • Nejnovější aktualizace zajistí funkčnost i ve chvílích, kdy se původní servery odmlčí

Zkraje prosince loňského roku se začalo spekulovat o možném prodeji značky Pebble. Záhy se vše stalo oficiálním a značku Pebble odkoupil konkurenční FitBit. Ihned bylo také jasné, že další modely Pebble již nepřijdou a představené novinky se vůbec nedostanou do prodeje. Majitelé současných přístrojů si mohli částečně oddechnout, neboť funkčnost hodinek neměla být v následujících měsících výrazněji narušena. Čas však běží a Pebble se připravuje na svou konečnou životní fázi.

Aktuálně byla vydána klíčová aktualizaci oficiálního klienta pro Android a iOS, jež zajišťuje, že hodinky již nebudou vyžadovat přihlášení k Pebble účtu, který za nějaký čas nebude funkční. Již nyní tak tento krok lze přeskočit. Současně tudíž nebude nutné mít účet pro přidávání aplikací, případně instalaci nové verze softwaru. Zástupci Pebblu na svých stránkách rovněž uvedli, že usilovně pracují na tom, aby současní majitelé mohli své hodinky používat tak dlouho, jak jen to bude možné. Pokud by to Pebble myslel zcela vážně, mohl by celou platformu otevřít komunitě a umožnit ji další existenci odvíjející se od snahy nezávislých vývojářů.

Pebble
Obrazovka nabízející možnost přeskočení přihlášení k Pebble účtu

Aktualizaci mohou již nyní stahovat majitelé iPhonů z App Storu. V případě Androidu je k dispozici beta verze, kterou mohou stahovat uživatelé zaregistrovaní do beta programu. Brzy by však měla být k dispozici i finální verze.

Stáhnout Pebble

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: developer.pebble.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze