Prodej Pebblu je na spadnutí, posledních modelů už se asi nedočkáme

2

Zásadní prodej v oblasti wearables se blíží. Již několik dní se spekuluje o prodeji společnosti Pebble, kterou má koupit konkurent v podobě FitBitu. Dohoda je údajně těsně před uskutečněním a bude mít fatální vliv na poslední modely od Pebblu.

Pebble Time Steel

Již minulý týden jsme vás informovali o možném prodeji Pebblu, o který projevil zájem FitBit. S dalšími informacemi dnes přišel server Bloomberg, který uvádí, že celá dohoda je téměř před podepsáním a její oficiální potvrzení se očekává každým dnem. Oficiální informace však nadále nejsou k dispozici a vyjádření odmítl i generální ředitel společnosti FitBit Eric Migicovsky. Kupní cena Pebblu má být nakonec pod hranicí 40 miliónů dolarů a případné dluhy FitBit přebírat nebude. Zájem má především o operační systém, aplikace a cloudové služby.

TIP! Recenze Pebble Time Round – Konec hranatosti

FitBit už také údajně začal rozesílat pracovní nabídky zhruba 40 % zaměstnanců Pebblu. Ve většině případů jde o softwarové inženýry. Naopak tým návrhářů hardwaru v tomto ohledu ostrouhá. Některým zaměstnancům Pebblu, kteří nedostanou pracovní nabídku, má však být nabídnut balíček odstupného.

Celý prodej, pakliže se potvrdí, se zásadně dotkne produktů Pebblu. Společnost totiž v květnu představila novinky Pebble 2, Pebble Time 2 a Pebble Core. Zatímco první jmenované hodinky se již začaly prodávat, osudy prémiových hodinek a produktu Core, což měla být klíčenka umožňující nahradit smartphone, jsou do značné míry nejisté. Velmi reálně hrozí, že dojde k jejich úplnému zrušení. Samozřejmě tak budou vypláceny náhrady zájemcům, kteří projekt podpořili skrze Kickstarter. Otázkou rovněž zůstává, co bude se značkou Pebble, neboť o jejím budoucím využívání už rozhodne společnost FitBit.

Zdroje: bloomberg.com, androidcentral.com