FitBit ukončí podporu hodinek Pebble k 30. červnu 2018

5
FitBit ukončí podporu hodinek Pebble k 30. červnu 2018
  • Plně funkční budou hodinky Pebble do 30. června letošního roku
  • Po tomto datu vypne nový vlastník FitBit klíčové servery a používání bude omezené

Čas neúprosně běží kupředu, což si můžeme dokreslit například tím, že od prodeje společnosti Pebble uběhlo již 13 měsíců. V prosinci 2016 ji koupil FitBit. Již tehdy bylo rozhodnuto, že značka Pebble zmizí z trhu a nový vlastník se jen dočasně postará o chod softwaru a služeb na stávajících modelech. Čas, kdy bude takřka nutné dát hodinkám Pebble sbohem, se povážlivě nachýlil. Společnost FitBit oficiálně oznámila, že podporu hodinkám Pebble prodlužuje do 30. června 2018. Jde o jasný náznak, že poté budou nezbytné servery vypnuty.

Hodinky Pebble budou sice nadále fungovat, avšak ve značně omezeném režimu. Bylo oznámeno, které funkce od letních prázdnin nebudete moci využít. Přestane fungovat obchod s aplikacemi Pebble, stejně tak forum. Zapomenout musíte též na hlasové ovládání. Funkčnosti pozbude také ovládání SMS zpráv a e-mailu ve spojení s iOS. V případě Androidu se nic nezmění. Problémem budou též aplikace třetích stran s výjimkou kalendářů. Vypnut bude i nástroj pro vývoj CloudPebble. Ostatní funkce by měly fungovat nadále, nejdůležitější je tedy asi forma oznámení skrze hodinky. I v jejím případě je však otázkou, jak dlouho tato funkčnost vydrží.

S ohledem na datum ukončení podpory FitBit vyzývá uživatele hodinek Pebble, aby přešli na jeho produkty. Jistým lákadlem má být i 50dolarová sleva na nový model chytrých hodinek FitBit Ionic.

Zdroj: dev.fitbit.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Lukáš M.
Smutný konec pohádky Kterak arogance zabila firmu aneb nerýpejte do Applu a čumte na svůj produkt.
Janek
To znamená co?
Jako majitel Pebble 2 budu asi muset hledat nahradu :-(
Martin
Hodinky mám ještě v záruce a nefungují aplikace.
Mám narok v rámci reklamace na odstoupeni od smlouvy?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze