Příjmy Huaweie opět rostou, společnost slaví (aktualizováno)

18

Huawei opět slaví. Společnost již po několikáté v posledních letech vykazuje meziroční nárůst, tentokrát o 40 % za první pololetí tohoto roku. Jeho zisky prozatím dosahují 36,8 miliard dolarů a čínský gigant nezahálí. Plánuje se za tento rok dostat na 75 miliard dolarů.

Huawei

Aktualizováno 28.7. 2016

Společnost nyní uveřejnila kompletní finanční výsledky za 1. pololetí. Tržní podíl Huawei na světovém trhu smartphonů dosáhl 11,4 %. Na trhu smartphonů v hodnotě okolo 500 až 600 dolarů (12 až 15 tisíc korun) se podíl Huaweie zvýšil z 15,2 % z června minulého roku na 25,7 %. Výrazné úspěchy zaznamenal na tradičních trzích zaměřených na high-end smartphony, kde se umístil mezi top třemi výrobci prémiových smartphonů v západní Evropě s 11,5 %.

Skvělých výsledků ale společnost dosáhla i na tuzemském trhu. V červnu 2016 zde vzrostl tržní podíl Huawei na poli smartphonů na 20,5 %. Tento výsledek také přispěl k velmi solidnímu průměrnému tržnímu podílu v hodnotě 14,6 %. Huawei si tak pojistil pozici mezi třemi nejúspěšnějšími výrobci mobilních telefonů v České republice.

Huawei

Je známo, že modely, jako je Huawei P9, Mate 8 byly uživateli po celém světě přijaty více než dobře. Dodávky Mate 8, vlajkové lodi pro bussines uživatele, překonaly 5,5 milionu kusů. Huawei P9 a P9 Plus bylo prodáno přes 4,5 milionu kusů, což představuje nárůst prodejů o 130 % v porovnání s prodeji Huawei P8 ve stejném období minulého roku.

Původní zpráva z 26.7. 2016

Pamatujete na doby, kdy k nám přišly telefony Huawei a budily díky svému původu jistou nedůvěru? Tak ty jsou pryč a předsudky zmizely i po celém světě. Společnost navyšuje prodeje a zisk rok od roku roste, a tak tu máme výsledky za 1. pololetí tohoto roku.

TIP: Huawei P9 se daří: společnost prodala již 2,6 milionů kusů

Společnost vykázala nárůst tržeb o 40 % oproti 1. pololetí minulého roku. Huawei získal 36,8 miliard dolarů v příjmech, provozní marže pak klesla z 18 % v předchozím pololetí na 12 %.

O tomto období ale nejsou prozatím žádné informace o počtu prodaných smartphonů a wearables, ale jistě si Huawei polepší. V 1. pololetí roku 2015 firma prodala 48,2 milionů přístrojů. Nárůst tržeb u Huaweie není v posledních letech novinkou. I v minulém roce společnost vykazovala nárůst o 30 % oproti identickému období roku 2014.

Zdroje: gsmarena.com, reuters.com

Diskuze ke článku
Martin
To je skvělý a moje P9 je na reklamci kvůli nefunkčímu foťáku. Bravo, fakt kvalita :-(
satai
"$36.8 billion in revenue" samozrejme nejsou zisky 36.8 miliard
Miroslav Hrach
Miroslav Hrach
No málem jsem si koupil Honor 7, ale nakonec jsem zvolil Nexus 5x a je to skvělej telefon. V silikonovém pouzdru získal chybějící armour level a je neodolatelný. U Hueweje bych se ale nedivil že do něj tlačí peníze čínská vláda, což je trochu nefér, ale ty telefony se začínaji chytat. Mít telefony je strašně důležitý. A oni to chápou. Narozíl od našich evropských šulínků jako je třeba Siemens, který svojí mobilní divizi prodal a Nokii která svojí mobilní divizi zaprodala.
Olí
Nejhorší telefony, i když hezky vypadajíc, nekvalitně zpracované, v recenzích možná vycházejí dobře, ale redaktoři je většinou používají jen několik dní... Dlouhodobější užívání je ale takové že rychle zklamou, pořád nějaká reklamace kvůli nefunkčnosti toho či onoho... ( Foťák, problémy s pam.kartou, časté restarty, padání lepších her.. nefunkčnost nabíjení)...Software je víceméně otřesný i když ma pár fajn vychytávek občas mi ale přišlo že je snad ve fázi delta či co ... Tak šíleně nespolehlivé telefony ... Radši si připlatit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze