Huawei se daří: tržby vzrostly meziročně o 30 %

3

Huawei je rozjetý vlak, který jen tak nikdo nezastaví. Čínské telefony jsou hlavně ve své domovině a v Evropě jedny z nejoblíbenějších a tomu odpovídají i finanční výsledky společnosti. Například meziroční tržby vzrostly o 30 %.

Nebudeme chodit okolo horké kaše a můžeme si to říct na rovinu – Huawei je jedna z nejrychleji rostoucích mobilních společností současnosti. Tomu odpovídají i finanční výsledky roku 2014, na které se pojďme podívat. Meziročně došlo k 30% nárůstu tržeb na 12,2 miliard amerických dolarů. Dodávky zařízení byly navýšeny o 7,8 procenta na celkem 138 milionů zařízení, z čehož 75 milionů kusů jsou dodávky smartphonů smartphony, které tak zažily meziroční nárůst 45 %.

TIP: Na MWC 2015 se možná ukáže 5,5palcový Huawei Mate 7 Compact

Huawei logo

Co se obecných statistik v porovnání s konkurencí týče, tak ve střední a vyšší třídě si Huwaei ukrojilo 18% podíl na celkovém trhu s chytrými telefony. Například modelu Huawei Ascend P7 se 6 měsíců po uvedení prodalo 4 miliony kusů. Huawei Mate 7 se dočkal 2 milionů prodaných kusů. Společnost určitě také potěší fakt, že povědomí o značce Huawei v USA vzrostlo z 52 % na 65 %. Značce Honor, která Huawei patří, se také dařilo a modelu Honor 3C se prodalo úctyhodných 8 milionů kusů, Honor 3X přes 4 miliony kusů a Honor 6 přes 3 miliony kusů.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
adsfs
o tomto se mnohým předraženým srajdám může jen snít, co soudruzi Samsung-sony-htc ???
Mot Nevjiem
Mot Nevjiem
Myslím, že si to celkem zaslouží, protože mobily od Huawei co sem měl byly o dost výše než ostatní. Kupříkladu S4 mini nebo S3 je oproti Honor 3C celkem .... NIC. A za tak nízkou cenu je to nejlepší co můžete mít a i tak se tam pozná jistá velká kvalita. Tady se dá přesvědčit o tom, že né všechno z Číny je "Hoví*ko" :) (Nehledě na to, že ostatní také dováží z Číny)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze