Huawei zažilo skvělé čtvrtletí, zájem je o modely z vyšších tříd

5

Čínský Huawei odhalil, jak skvělé čtvrtletí má aktuálně za sebou. Během třetího kvartálu se zvýšil objem dodaných telefonů celosvětově o 63 %. Současně je Huawei třetím největším výrobcem telefonů na světě a 88. nejcennější značkou.

Huawei logo

Hned ze začátku můžeme říci, že během uplynulých třech měsíců Huawei celosvětově dodalo 27,4 miliónů telefonů. Největší radost může výrobci dělat Evropa, kde se objemy dodávek meziročně navýšily o 98 %. Dobře si vede také Afrika s Blízkým východem, kde byl zaznamenán 70% nárůst. „Čtvrtletní výsledky jasně dokládají úspěch naší růstové strategie," řekl Richard Yu, CEO Huawei Consumer BG. „Jsme skutečně hrdí na rychlý růst prodejů mimo území Číny a na stále vyšší poptávku po našich zařízeních střední a prémiové třídy. Jsme přesvědčeni, že tímto tempem dokážeme do konce roku dosáhnout našeho cíle 100 miliónů dodaných přístrojů.“

Nepřehlédněte: Recenze Huawei Mate S – Vstup mezi elitu

Tahouny prodejů jsou modely z vyšších kategorií

Dost možná více než zvyšující se prodeje Huawei těší zájem o jeho prémiové modely z vyšších kategorií. V popředí se drží oblíbený tabletofon Mate 7, kterého se od počátku prodeje dodalo přes 6 miliónů kusů. Ještě lépe si vede model P7 se 7,5 milióny kusů a úspěch zaznamenala i letošní novinka P8, které se prozatím dodaly 4 milióny kusů. Naděje pak výrobce vkládá do novinky Mate S, která je již dostupná na 48 trzích. Její prodeje má pak umocnit uvedení verze Rose Gold, od které si výrobce slibuje zvýšený zájem od ženské klientely.

TIP! Recenze Huawei P8 – Radost ve všech směrech

Huawei Mate S
Naděje výrobce vkládá do nového modelu Mate S s Force Touch displejem

Vysoká poptávka po chytrých telefonech střední a nejvyšší třídy je patrná také v Evropě. Například ve Španělsku zařízení Huawei pokrývají 12,4 % trhu se smartphony a 45,7 % trhu s high-end zařízeními (v cenové relaci 400 až 500 EUR). Značné úspěchy zaznamenává Huawei také v Itálii, kde si drží 10,9 % trhu chytrých telefonů a 27,9 % trhu high-end zařízení.

Huawei nadále potvrzuje svou sílu a drží se na třetím místě mezi největšími výrobci telefonů na světě. Od ledna do srpna letošního roku si výrobce drží tržní podíl 9,5 %. Na čínském trhu je pak Huawei s tržním podílem 15,2 % (září 2015) nadále leaderem. Mezi největší výrobce chytrých telefonů patří Huawei, dle dodaných kusů, mimo jiné v Austrálii, Belgii, Itálii, Portugalsku, Španělsku, Švýcarsku a na Novém Zélandě.

Zdroj: Tisková zpráva Huawei

Diskuze ke článku
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Este len zlepsit podporu a updaty,a bude to fajn. P8 je skvely telefon,len asi bude trpiet na nepodporu.
vlastník P7
Inu P7 dostala lollipop hodně pozdě http://mobilenet.cz/clanky/huawei-p7-ziskava-aktualizaci-na-android-51-lollipop-28520, Huawei má špatnou podporu, bohužel
Dychov
Krásná paralela se samsungem. Začnou prodejem strojů s dobrým poměrem cena/výkon, a jakmile si získají jakési "renomé", ceny se pomalu vyšroubují na standardní hodnoty. Nejpozději do tří let budou top modely hujahej stát naprosto stejně, jako současné vrcholné modely peofláknutých výrobců. A přitom je to pořád jen čína s ostřesně agresivním marketingem. Hujahej fuj!
Michal
Já mám Mate 7, koupil jsem si ho na zkoušku androidu. 6 let jsem měl telefony s iOS a prostě jsem si chtěl zkusit něco jiného, android. Musím říci, že android 4 hrůza, ale 5 je pohoda. Trochu mě štve složité nastavování atd., ale když už je to nastavené funguje perfektně. Jinak Mate 7 je super telefon a všem ho doporučuji výborné materiály, obrazovka super a ta baterka prostě vydrž. Mobil zřejmě zdědí syn či manželka mám ho 6 měsíců a je jako nový. Opět se vracím na iOS, protože mám plno softwaru koupeného na iOS, a nechci o to přijít. Nevím jakou mají podporu ostatní výrobci s androidem, ale neřekl bych že to je u Huawei, tak špatné. Co mě od konkurence např Samsungu či Soni u Huawei potěšilo je jejich jednoduchá nadstavba ta je parádní.
Takže všem doporučuji Huawei je velmi dobrá kvalita.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze