Překvapivě lehký pomocník na zápěstí, přivítejte OnePlus Watch 2R

1
Překvapivě lehký pomocník na zápěstí, přivítejte OnePlus Watch 2R
Fotografie: OnePlus
  • Za nízkou hmotnost může nově hliníkové tělo
  • Nasazen je procesor Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
  • Prostředí zajišťuje operační systém Wear OS od Googlu

OnePlus výrazně rozšířil nabídku svých produktů, když představil nový mobil Nord 4 a tablet Pad 2, ale došlo rovněž na představení chytrých hodinek Watch 2R, které jsou jakýmsi sourozencem letos představených Watch 2. Nadále se můžete těšit na kruhový a poměrně elegantní vzhled. Nově je však tělo hliníkové, a nikoliv z nerezové oceli. Přineslo to však výhodu v podobě nižší hmotnosti, která je příjemných 37 gramů. O hodinkách na zápěstí tak zřejmě nebudete vůbec vědět. Společně s páskem se pak hmotnost dostane na 59 gramů.

OnePlus Watch 2R

Základem hodinek je procesor Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, se kterým se pojí operační systém Wear OS 4. Dále je zde procesor BES2700 pro systém RTOS pro minimalizaci spotřeby. Dále můžete počítat s 2GB operační pamětí a 32GB interní pamětí.

V těle hodinek je baterie s kapacitou 500 mAh a při standardním režimu se systémem Wear OS se výdrž může při běžném používání vyšplhat na 100 hodin. Pokud budete extrémně nároční, slibuje výrobce až 48 hodin na jedno nabití. Při úsporném režimu se systémem RTOS máte k dispozici nejen zobrazení času a data, ale například i sledování spánku, sportovních aktivit či vyřizování hovorů. V tomto režimu se výdrž hravě protáhne až na 12 dnů.

OnePlus Watch 2R

OnePlus Watch 2R podporuje 7,5W drátové nabíjení. Pomocí něj dobijete baterii za 60 minut. I jen 10minutový pobyt na nabíječce však zajistí celodenní výdrž hodinek v běžném smart režimu. Čelní straně dominuje 1,43" AMOLED displej s jemným rozlišením a 60Hz obnovovací frekvencí, který je kryt mírně zaobleným 2,5D safírovým sklíčkem. O viditelnost i venku se stará vysoký jas až 1 000 nitů. Nechybí odolnost MIL-STD-810 a 5 ATM, stejně jako GPS. Hodinky měří váš srdeční tep či okysličení krve.

Na evropských trzích můžete hodinky již nyní předobjednat za zaváděcí cenu 279 eur, což je v přepočtu zhruba 7 tisíc korun, a vybírat můžete mezi dvěma barevnými variantami, zelenou a černou.

Technické parametry OnePlus Watch 2R

Kompletní specifikace
Konstrukce47,6 × 46,6 × 12,1 mm, 37 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px), tvar: kruhový
SystémWear OS, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon W5 Gen1,
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor500 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnostčervenec 2024, ?