Před 15 lety bylo na YouTube nahráno vůbec první video

3
Před 15 lety bylo na YouTube nahráno vůbec první video
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • První video na YouTube neslo název „Me at the zoo“
  • Bylo dlouhé jen 18 vteřin a nahrál jej spoluzakladatel YouTube
  • mobilenet.cz má YouTube od roku 2008

Dnešní dobu si nedokážeme představit bez různých streamovací služeb. Filmy, seriály a různé pořady konzumujeme on-line a bereme vše jako samozřejmost. Když se řekne pojem internetové video, mnohým se jistě automaticky vybaví služba YouTube. Její historie se začala psát právě před 15 lety. Založení proběhlo 14. února 2005, avšak za ten správný počátek by mělo být považováno datum 23. dubna 2005. Přesně před 15 lety bylo na YouTube nahráno první video nesoucí název „Me at the Zoo“ dlouhé 18 vteřin. Ve videu byl krátký komentář týkající se pavilonu slonů v zoologické zahradě v americkém San Diegu. Nahrání videa měl na svědomí Jawed Karim, spoluzakladatel YouTube, o čemž se lze dočíst na wikipedia.org. Dost ale bylo slov, na vůbec první video se i dnes můžeme stále podívat.

Popularita YouTube raketově stoupala, což neuniklo softwarovému gigantu Google, který se rozhodl, že jej koupí. Stalo se tak na podzim roku 2006, tedy po pouhém roce a půl od spuštění. Google tehdy za YouTube zaplatil 1,65 miliardy dolarů. Postupem času se YouTube měnil. Zpočátku například sloužil výhradně pro domácí videa, ale velmi brzy se plnil také konkrétními pořady či hudebními videoklipy.

Na YouTube spoléhá i mobilenet.cz, a to již od dubna 2008. Připojili jsme se tedy 3 roky po oficiálním založení a od té doby vás pravidelně zásobujeme nejen recenzemi přístrojů, ale také pořady. Zajímá vás, jaké video mobilenet.cz zveřejnil jako první? Šlo o pohled na první Apple iPhone, který jsme vám zprostředkovali 26. dubna 2008 a na který se i po téměř 12 letech můžete níže podívat.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Nguyen Nguyen
afdalšim fideju si ukášeme jak udělat studení nutlový salád s netopírem
End
Kéž by Google nekoupil YouTube.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze