Pracovní inzeráty Googlu naznačují, že vyvíjí chytré hodinky

Pracovní inzeráty Googlu naznačují, že vyvíjí chytré hodinky
  • Google hledá vývojáře hardwaru a designéra wearables
  • Chystají se hodinky, nebo něco úplně jiného?

Dlouho se spekulovalo o tom, že vedle telefonů Pixel by mohl Google představit i chytré hodinky, aby tak uvedl referenční zařízení pro systém Wear OS a pomohl jeho propagaci. Ostatní výrobci wearables se totiž od tohoto systému spíše odklánějí a sází na své proprietární platformy.

Zatím se tak bohužel nestalo. Poslední týdny ale ožívají spekulace, že bychom se nakonec přece jenom mohli dočkat. Kromě zachycených kódových názvů se Google vydal na nákupy a pořídil si mnoho patentů od konkurenčního výrobce Fossil.

Nyní se toto podezření přetavuje v opatrnou jistotu. V seznamu nabízených pracovních míst v Googlu totiž najdeme pozici nazvanou jako „Vice President of Hardware Engineering for Wearables“, čili zástupce ředitele vývoje wearables. Popis práce je poměrně vágní a nezmiňuje konkrétní druh produktu. Mluví se v něm však o tom, že úkolem pracovníka bude zvládat současný vývoj několika zařízení.

Trochu konkrétnější vodítko dává pozice nazvaná „Wearable Design Manager“, tedy hlavní designér wearables. Ten má vdechnout podobu něčemu, co bude „Google ve vašich rukou“. Takže chystají se skutečně Pixel Watch, nebo nás Google překvapí úplně novým druhem nositelné elektroniky?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze