Práce na bezdrátové podložce AirPower se znovu rozběhly. Dočkáme se ji konečně?

2× aktualizováno
Práce na bezdrátové podložce AirPower se znovu rozběhly. Dočkáme se ji konečně?
Fotografie: apple.com
  • Projekt byl v minulosti zrušen kvůli problémům s přehříváním
  • Podle Jona Prossera začal Apple na AirPower opět pracovat
  • Nově došlo zřejmě k vyřešení obtíží s nabíjením hodinek

Aktualizováno 19. 6. 2020

Sága kolem bezdrátové nabíječky Apple AirPower pokračuje a novinky opět přináší Jon Prosser. Na svém Twitteru informoval, že zřejmě na nějakém prototypu bezdrátové nabíječky AirPower již konečně funguje nabíjení Apple Watch. V tomto ohledu jde o průlom, který by mohl znamenat, že Apple po letech skutečně vlastní nabíječku dostane do prodeje. Na odhady termínu je však stále brzy.


Původní informace z 24. 3. 2020

Na několik měsíců se zdálo, že je osud podložky AirPower od Applu definitivně zpečetěn a nikdy se ji nedočkáme. Podle nejnovějších informací Jona Prossera však Apple práce na nabíjecí podložce, která byla poprvé zmíněna v roce 2017, znovu obnovil. Ale proč na ní Apple přestal pracovat?

Jak možná víte, podložka má být schopna simultánně nabíjet iPhone, AirPods a Apple Watch. Jak se však později ukázalo, vyvinout ji bylo v té době nad síly Applu.

Právě schopnost nabíjet až tři zařízení najednou vyžadovala umístění tří cívek pro bezdrátové nabíjení. Důvodem, proč se nakonec podložka nedostala do obchodů, měl být údajně problém s přehříváním, který způsobovala právě přítomnost několika cívek. Přibližně rok a půl po prvotní zmínce o AirPower Apple oficiálně ukončil projekt. Netrvalo však dlouho a zhruba o rok později se na internetu opět začaly objevovat zvěsti o ní.

Jon Prosser na svém Twitteru nedávno uvedl, že Apple tento projekt opět nastartoval a na podložce v současnosti pracuje. Největším problémem údajně je, že žádný z prototypů nedokáže nabít Apple Watch, což hraje pro Apple zásadní roli. Stejný tweet uvádí, že není jisté, jestli tentokrát Apple projekt AirPower finalizuje a dostane se mezi zákazníky. Mezitím Apple na svých oficiálních stránkách nabízí bezdrátové nabíječky značek Belkin, Mophie, Native Union a pravděpodobně nejbližší alternativu AirPower s označením Scosche BaseLynx.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze