Pozor, bezplatné Apple Music končí. Jak vypnout předplatné?

1

Apple spustil vlastní službu pro streamování hudby s velkorysou nabídkou – tříměsíční zkušební dobou zcela zdarma. Pokud jste si ji aktivovali hned při spuštění, tak vám pravděpodobně 30. září skončí a automaticky se změní na placené předplatné. Pokud chcete zjistit, kdy vaše zkušební verze končí, nebo ji rovnou vypnout, tak pro vás máme tento návod.

Pokud jste si chtěli vyzkoušet službu Apple Music hned od začátku, tak vám pravděpodobně brzy skončí bezplatná zkušební doba. Konkrétně 30. září. Pokud jste si zapínali službu někdy později, tak budete mít ještě nějaký čas k dobru. Pokud si ovšem nechcete placené předplatné nechat automaticky zapnuté, tak se jistě vyplatí toto datum zkontrolovat a automatické obnovování vypnout. Jsou dvě možnosti jak to udělat.

Více o službě Apple Music se můžete dočíst v našem představení.

V počítači přes iTunes

Vypnout Apple Music

Spusťte program iTunes ve svém počítači nebo Macu. Z horního menu vyberte položku Obchod a z nabízených možností klepněte na Zobrazit účet (váš email). Program vás nyní vyzve k opětovnému zadání hesla. Přes všechny užitečné informace můžete najet až na samotný konec stránky, kde se nachází Nastavení a pod ním Předplatná: (počet vašich předplatných). Klepněte na tlačítko Spravovat.

Ve výpisu různých předplatných, kde naleznete třeba časopisy, si najděte Členství v Apple Music. Už tady uvidíte informaci o tom, kdy zkušební verze vyprší. Pokud ho chcete zrušit, tak musíte ještě klepnout na tlačítko upravit. Zde si můžete buď změnit individuální předplatné na rodinné, nebo právě automatické obnovování úplně vypnout.

V telefonu nebo tabletu

Vypnout Apple Music

Druhou možností jak zjistit, kdy vaše předplatné končí a případně ho rovnou vypnout, je přímo v telefonu a tabletu. Spusťte aplikace Hudba (tuto možnost byste marně hledali v menu) a v levém horním rohu uvidíte malou ikonu profilu uživatele. Po kliknutí se vám rozbalí informace o účtu, zde si najděte položku Zobrazit Apple ID. Otevře se vám další okno s informacemi o vašem profilu. Někde v polovině výpisu naleznete Předplatné a pod ním tlačítko Spravovat.

Nyní už stačí nalézt položku Členství v Apple Music a po rozkliknutí se dostanete na přehled, kdy vidíte nejen konec předplatného, ale také možnost jednoduše automatické obnovení vypnout, pokud byste už o službu neměli zájem.

Pokud ho zrušíte ještě před datem obnovení, tak se o své peníze nemusíte bát, protože vám Apple nic nestrhne.

Diskuze ke článku
Lukáš M.
Byl by určitě zajímavý článek na téma "Kolik uživatelů si službu vypnulo a kolik jich platí." :-) Osobně asi zůstávám, díky Apple Music jsem našel mnoho zajímavých alb a skladeb, ke kterým bych se jinak stěží dostal.. Za to si nějakou tu platbu zaslouží :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze