Potvrzeno: Windows Phone 8 budou lépe upozorňovat na události

13

Mezi kritizované nedostatky, od uvedení platformy Windows Phone, patřily notifikace. Při vypnutém displeji měl uživatel problém s tím zjistit, kolik zpráv či zmeškaných volání obdržel. Pro zjištění těchto události se muselo vždy udělat několik kroků. Podle uniklého emulátoru systému WP 8 je patrné, že Microsoft zapracoval na notifikacích.

Snímky z nové verze systému Windows Phone 8

Podle uniklého emulátoru prezentujícího novou verzi systému Windows Phone 8, si můžeme všimnout, že výrobce vyslyšel prosby uživatelů a odstranil nebo přinejmenším zapracoval na jednom z největších nedostatků své platformy, notifikacích přijatých událostí. U současné verze Windows Phone Refresh (Tango) je potřeba odemknout displej a manuálně si skrolováním najet na příslušnou dlaždici zobrazující hovory nebo zprávy či jiné zdroje událostí. U nové verze s největší pravděpodobností budou zobrazovány zmeškané události přímo na uzamykací obrazovce. Stropem by mělo být zobrazení maximálně pěti souběžných událostí. O tom, že nové notifikace budou součástí systému, svědčí i fotografie nových Lumií, na kterých jsou ukazovány notifikace v praxi.

Výřez displeje, znázorňující zobrazení notifikací na uzamknuté obrazovce

Mezi první zařízení, která vstoupí do prodeje s novými Windows Phone 8 budou zbrusu nové Lumie 820 a 920 výrobce Nokia. Výrobce do nich vkládá velkou naději a měly by pozvednout jak prodeje finského výrobce, tak i popularitu platformy Windows Phone v očích uživatelů.

Nokia Lumia 920 - oficiální fotografie

TIP: Nokia Lumia 920: nejlepší Windows Phone všech dob?

Jak se těšíte na novou osmičkovou verzi platformy Windows Phone? Zaujali vás nové Lumie, případně konkurenční zařízení Samsungu Ativ S? Hodláte přejít z Androidu na tento systém? Vaše názory piště do diskuze pod článkem níže.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Milda
Nevidím jediný důvod, proč přecházet z N9:)
Fre ddy
Jen doufám, že tou notifikací nemyslí to, co uvidím až na displeji. Ale jesltli k tomu nepoblikává nějaká dioda, kterou vidím z několika metrů, je to zase polovičaté řešení. U N 920 mě láká nová technologie displeje a foťák. Naopak mě odrazuje neviměnitelná a "slabá" baterie, chybý USB on the Go, není Wifi 2,4 a 5Ghz(dvoupásmová), není Wifi Direct, není HDMI, taky slot na microSD měl být, Jestli chtějí konkurovat Samsungu a nazývat to TOP modelem, je to asi pořád slabota. S takovou ty akcie aby podpírali vidlama..
Řehoř
No nevím, ale tyhle notifikace na zamčené obrazovce mi moje Lumia 900 dělá... Jinak používám střídavý Samsung Galaxy SIII i Lumii 900 a dle mechaniky zkušeností jsou si rovnocenné. Na 920 se moc těšíme a rozhodně do místnosti půjdu.
Pavel
Sorry za link, ale na třetí fotce je zobrazeno datum a notifikace i na vypnutém displayi, nejenom na zamykací obrazovce. Nebo se pletu? Umí N802 s amoledem to co Symbiany?

http://www.mobilmania.cz/clanky/nove-nokie-lumia-prvni-dojmy-video/sc-3-a-1321523/default.aspx

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze