Potvrzeno: Apple v pondělí představí iOS 6

Už jen dva dny nás dělí od vývojářské konference Apple (Wordwide Developers Conference 2012), jedné z nejsledovanějších akcí společnosti Apple tohoto roku. S určitostí už můžeme říct, že na ní bude představena i nová verze mobilního operačního systému iOS 6. Co od ní můžeme čekat?

Letošní konference Wordwide Developers Conference 2012 představí nejen novou řadu MacBooků či operační systém Mountain Lion, ale taky novou verzi mobilního operačního systému iOS 6. Představení iOS 6 už je jisté na 100 procent, server 9to5mac uveřejnil fotografie, na kterých pracovníci instalují do budovy, kde se bude konference konat, obrovské bannery s logem iOS 6 a podtitulem "The world´s most advanced mobile operating system".

Co od nového iOS 6 můžeme čekat? Už dlouho se objevují různé více či méně potvrzené spekulace, co iOS 6 přinese. Pojďme si je shrnout:

Nový vzhled prostředí

Prostředí iOS je už řadu let prakticky stále stejné. Jsou jisté náznaky, že se změní minimálně použité barevné schéma - méně modré a více stříbrné.

Integrace Facebooku

Aktuálně je v iOS 5 integrována sociální síť Twitter. Ta však nedosahuje zdaleka takové popularity, jako Facebook. Právě Facebook by měla být další sociální sítí, která bude do iOS hlouběji integrována.

Notifikace

Podobně jako v desktopovém OS Mountain Lion se očekává možnost přepnout iPhone / iPad do stavu, kdy budou vypnuty všechny notifikace.

Mapy

Apple opustí mapy od Google a představí svoji vlastní mapovou aplikaci. Očekává se, že mapy budou obsahovat i pokročilé 3D zobrazení.

iCloud

Skrze iCloud bude patrně možná synchronizace otevřených záložek internetového prohlížeče mezi iPhonem, iPadem a Mac OS. To samé už umí Chrome pro Android.

Siri

Vylepšení by se měla dočkat hlasová asistentka Siri. Bude lépe integrována do systému, bude disponovat novými funkcemi a měla by být dostupná i v novém iPadu.

Zdroje: 9to5mac.com, pocket-lint.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze