Aktualizujte si iPhone, iPad a iPod Touch na iOS 6.1

13

Majitelé iPadů, iPhonů a iPodů se po třech měsících dočkali další aktualizace operačního systému iOS. Nečekejte žádné převratné změny, ty se v této aktualizaci nekonají, to ale neznamená, že byste si ji neměli nainstalovat. Víme, co je nového.

Apple opět bez nějakého předchozího oznámení vydal aktualizaci mobilního operačního systému iOS pro iPhone, iPad a iPod touch. Čekali jsme, že se verze 6.1 objeví o něco později, protože poslední beta verze (s číslem 5) byla vydána teprve o víkendu. Navzdory tomu, že číslo verze bylo povýšeno hned za desetinou čárkou, jde o aktualizaci spíše minoritní, která nepřináší žádné zásadní nové funkce.

Tato aktualizace obsahuje vylepšení a opravy chyb, včetně následujících:

  • Podpora LTE u dalších operátorů
  • Odběratelé služby iTunes Match nyní mohou stahovat z iCloudu jednotlivé skladby
  • Nové tlačítko pro reset identifikátoru reklam

Z vlastní zkušenosti mohu ještě potvrdit opravu chyby, kdy iPhone 4 (a možná i další) z nějakého neznámého důvodu odmítal provést zálohu na iCloud. Ve verzi 6.0.1 mi to nešlo, nyní ve verzi 6.1 už to konečně jde.

Pokud se vám aktualizace na iOS 6.1 nenabídne automaticky, běžte do Nastavení / Obecné / Aktualizace softwaru, kde si můžete zkontrolovat, zda-li je iOS 6.1 pro vaše zařízení již dostupný. Instalace probíhá zcela identicky, jako u předchozích verzí iOS, čili se stáhne soubor s aktualizací, která se následně automaticky spustí. Velikost aktualizačního souboru pro iPad je 76,1 MB, pro iPhone je to 78,6 MB.

My jsme vyzkoušeli tuto aktualizaci na iPhone 4 a novém iPadu. Na obou přístrojích proběhla bez problémů, jen trvala z nějakého důvodu o něco déle, než bývá zvykem, patrné to bylo hlavně na starším iPhone 4. Aktualizaci jsme na obou přístrojích spustili současně, v době kdy už na iPadu byla hotová, tak na iPhone 4 byl ukazatel v první třetině. Nelekněte se, že po aktualizaci uvidíte startovací obrazovku, jako u nového přístroje, po jejím potvrzení v několika krocích budete mít zase přístroj ve stavu jako před instalací, jen s novou verzí iOS.

Už jste si ji též nainstalovali? Všimli jste si mimo zmiňovaných oprav a novinek ještě něčeho dalšího nového? O svoje poznatky se můžete podělit v diskusi pod článkem.

Diskuze ke článku
Joe
Aktualizace provedena jak na iP5, tak na iP4S. Vše zcela bez problému, rozdíl nepozoruji.
Nemyslím si, že délka aktualizace je závislá od stáří hardwaru iPhonu 4.
Na mé 4S byla aktualizace provedena zcela rychleji než na novém iP5.
P.S. na iP5 měla aktualizace cca 107MB.
Hezký den
Sorento
Ještě jedna věc. Dají se mazat v iPhonu 5 i skladby, alba v iTunes Match. Dříve nebylo možné.
Lukáš
Ještě byl přepracován "widget" na hudbu na uzamčené obrazovce a siri dostala nové funkce...
Gabriela
Ahoj. Mám problém s iPhone 5 a s New mini iPad. Nemohu je spatřovat prezident Bluetooth. Respektive Bluetooth je zapnutý a nevidí nic ale okolní přístroje s Bluetooth ho vidi ??? Myslela jsem si ze je to všeobecný problém a New aktualizace mi pomůže. Opak je pravdou.
Děkuji za po případnou radu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze