iOS 6 údajně konečně přinese integraci Facebooku

3

O připravované integraci sociální sítě Facebook do operačního systému iOS se ví už od jeho čtvrté generace, teprve nyní ale vypadá propojení reálně. Po nedávném rozhovoru s šéfem Applu, Timem Cookem, přichází zpravodajský web TechCrunch s informací, že se integrace Facebooku objeví v nejnovější verzi systému, iOS 6.

Detailů bohužel moc nepřibylo a jak známe Apple, něco se může změnit na poslední chvíli, ostatně jsme se nedočkali ani oficiálního oznámení. Zdroje webu ale uvádí, že Apple usilovně pracuje na kvalitní integraci Facebooku, jehož začlenění do systému by se mělo podobat Twitteru, který již podporován a integrován je.

Inženýři se v současné době snaží vymyslet, jak přesně bude vypadat sdílení událostí a synchronizace Facebooku s ostatními složkami systému. Aplikace se totiž může integrovat do kontaktů, zpráv, galerií či do internetového prohlížeče pro jednotný přístup do mnoha stránek a je potřeba vše promyslet tak, aby vše navzájem fungovalo bez chyb. V oblasti propojení se sociálními sítěmi Apple iOS výrazně zaostává za konkurenčními systémy, které běžně zobrazují mnoho informací ze sociálních sítí přímo u kontaktů, v galerii obrázků a podobně. Novou verzí systému by tak Apple mohl v této oblasti konkurenci dohnat.

Více bychom se měli dozvědět na brzké výstavě WWDC, kde se odhalí jak systém integrace, tak nový design AppStore a Facebook sekce v iTunes, která je prý taktéž v přípravě.

Zdroje: 9to5mac.com, pocketnow.com