Potvrzeno: Apple překonal metu 1 miliardy prodaných iPhonů

2

Už v den, kdy Apple odhalil své ne zrovna lichotivé čtvrtletní výsledky, se začalo spekulovat nad tím, že co nejdříve překoná metu 1 miliardy prodaných iPhonů. Teď už víme, že se informace zakládaly na pravdě, sám CEO Tim Cook během setkání se zaměstnanci tuto informaci potvrdil. Applu trvalo necelých 10 let tuto metu překročit.

Dne 9. ledna 2007 byl představen svým způsobem přelomový produkt, a to Apple iPhone ve své první verzi. Ať už iPhone vlastníte, nebo jej naopak zavrhujete, stal se v mnohých zemích synonymem pro smartphone. Po 9,5 letech aktuální CEO společnosti Tim Cook, během setkání se zaměstnanci potvrdil, že Apple překonal metu 1 miliardy prodaných iPhonů. Stalo se tak již v minulém týdnu.

Nepřehlédněte:

Apple iPhone

Apple se aktuálně potýká s propady prodejů a s tím souvisejícím poklesem tržeb, stále si však drží své místo. Aktuální informace ohledně nové generace iPhonů navíc naznačují, že se Apple stále více snaží nabídnout zákazníkům funkce, které již konkurence delší čas nasazuje. Jaký to bude mít vliv na samotné prodeje je však zatím otázkou, počkat si budeme muset až do září.

Zdroje: apple.com