Apple předstihl Samsung, za uplynulé čtvrtletí je světovou jedničkou

12

Samsung je v prodeji mobilních telefonů světovou jedničkou, v uplynulém čtvrtletí ho však předstihl Apple. Rozdíly jsou ale pouze minimální, konkrétně 800 tisíc kusů prodaných zařízení. I přes poměrně vlažně přijaté iPhony 7 a 7 Plus tak Apple opět dokázal, že marketing mu jde skvěle a smartphony opět patří mezi nejprodávanější vůbec.

Apple iPhone 7 Plus
Novým iPhonům se daří

V uplynulém čtvrtletí, respektive v posledním kvartálu roku 2016, předstihl Apple jihokorejského giganta v prodejích mobilních telefonů. Apple prodal celkem 78,3 milionů chytrých telefonů, u Samsungu to bylo jen 77,5 milionů kusů. Podíl na trhu je pak 17,8 vs. 17,7 %. Samsung si pohoršil především kvůli zastavení výroby a prodeje Galaxy Note 7.

Podíl na trhu (%) Q4 2015 2015 Q4 2016 2016
Samsung 20,2 22,2 17,7 20,8
Apple 18,6 16,1 17,8 14,5
Huawei 8,1 7,4 10,2 9,3

TIP: Apple hlásí rekordní čtvrtletí, prodal nejvíc iPhonů v historii

Celkově vzato je však stále světovou jedničkou Samsung, a to se zastoupením 20,8 %, v případě Applu mluvíme o 14,5 %. Na třetím místě se drží Huawei, dále pokračuje OPPO, Vivo a další. Lze očekávat, že v dalších čtvrtletích převezme rovněž pomyslné žezlo Samsung. Pro Apple jsou vždy předvánoční prodeje výrazně úspěšnější, než zbytek roku a jsou tradičně podpořeny příchodem nových modelů iPhonů.

Zdroje: gsmarena.com, strategyanalytics.com

Diskuze ke článku
Márv
Buď takýmto grafom nerozumiem alebo je tu niečo zle, jeden článok o tom že Apple predal najviac telefónov za jeden kvartál a v druhom článku že predstihol Samsung len o jednu desatinu percenta a celoročne má menší podiel skoro o 5 percent. S toho mi vychádza že keby Samsung nemal tú aféru z Note 7 strčil by Apple do vrecka v predajoch ako vždy doteraz aj keby mali ten svoj najúspešnejší kvartál, potom nechápem tie články o predajoch Applu keď najpredávanejšie telefóny sú Samsung, z výnimkou jedného kvartálu.
XYZ
Tak urcite!
K
Jsem zvědavej, jaký "moudra" tu bude zase vypouštět ten zamindrákovaný idiot blue sun. Ten těžce nese to, že Apple prodá za jeden den víc telefonů než jeho modla mrkvosoft za celý rok :D Kdyby měl mozek, tak mu po dnešních zprávách praskne cévka :D
Mirek
Kluci to fakt ne. To nam nedelejte. Jedna spatna zprava za druhou. Nejdrive rekordni prodeje iPhone a hlavnim tahounem je iPhone 7 a ted tohle. Predstihl Samsung. To nam fakt nedelejte.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze