Potřebujete extrahovat zamknutý iPhone? Navštivte DriveSavers a připravte si 90 tisíc

13
Potřebujete extrahovat zamknutý iPhone? Navštivte DriveSavers a připravte si 90 tisíc
  • K využití služby je potřeba prokázat legální vlastnictví smartphonu
  • Jakým způsobem přesně společnost data extrahuje není známo

Na vyhlášenou bezpečnost Apple zařízení nedají mnozí uživatelé dopustit. Co ale dělat, když si zamknete iPhone a nepomůžou ani všechna nouzová „recovery“ řešení? Nebo snad v případě úmrtí blízkého člena rodiny, jehož/její iPhone byste potřebovali odemknout. Americká společnost DriveSavers nabízí řešení. Podle nejnovějšího oznámení dokáže iPhone odemknout a extrahovat z něj všechna data. Služba má sloužit běžným uživatelům, nikoliv státním orgánům nebo dalším stranám, které by mohly data zneužít. Těžko však uvěřit, že se někomu povedlo prolomit bezpečnost Apple zařízení, kterou se zástupci společnosti často rádi chlubí.

První služba tohoto typu je nabízena výhradně uživatelům, kteří zapomněli heslo zařízení a těm, kteří se potřebují dostat k informacím uloženým v zařízeních zesnulých členů rodiny,“ jak se uvádí v tiskovém vyjádření společnosti. Existují další společnosti, které nabízejí podobné řešení výhradně státním orgánům. DriveSavers je první společnost, která poskytuje záchranu data ze zamknutých iPhonů běžných uživatelů. K jejímu využití je však potřeba mít důkaz o legálním vlastnictví smartphonu.

V případě úmrtí je potřeba doložit úmrtní list nebo nějakým jiným způsobem prokázat oprávnění k tomu o extrahaci dat ze zamknutého iPhonu žádat. Jakým způsobem přesně společnost data extrahuje není známo. Cena záchrany dat ze zamknutého iPhonu zájemce vyjde na astronomických 3 900 amerických dolarů (přibližně 90 tisíc korun).

Diskuze ke článku
soon
O iOS si iluze nedělám. Skupinka hackerů je každoročně vyvádí z omylu jak je jejich systém nedobytný- tvůrci jailbreaků. Ještě, že takové lidi okolo sebe mají. Pamatuju, jak jsem dělal jailbreak v kavárně, k čemuž stačilo stáhnout z webu instalačku a bum, celá ochrana zařízení byla ta tam. Dnes se díky častým bugům v systému lze kolikrát dostat ze zamčené obrazovky až k citlivým datům. Stejně jak v poslední době fušují hw, tak to je znát i u sw.
Pesedm
Jablka už nejsou nedobytný hrad..
Teď už jen než to vše vylze na povrch a bude se ,,extrahovat,, jak o žvot :)
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Naposledy upraveno: 28. 11. 2018 17:41
Vrta mi v hlave, ako je mozne ze Android ma velke mnozstvo vyrusov a Apple nic. Ako je mozne, ze az ked prasklo apple priznal, ze poskodzuje aktualizaciami telefony?? A ake svinstva este robia nevieme - este nic neprasklo. Je to pravda???
Gotys
Iphone nebyl nikdy nedobytny.

To jen Apple Ultras potřebovali vysvětlit všem jak mají nejvíc nejlepší OS. Schizofrenie je nedobytnost jakéhokoli OS, nic víc...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze