Apple si nechal patentovat nový druh výřezu v pravém horním rohu displeje

14
Apple si nechal patentovat nový druh výřezu v pravém horním rohu displeje
  • Patent byl schválen 8. listopadu Úřadem Spojených států pro patenty a ochranné známky
  • Apple v něm popisuje zejména samotný technologický postup, jak výřez do displeje zakomponovat

Jak se zbavit rámečků a vyhnout se výřezu? To je otázka za milion. Někteří výrobci se vydali cestu výsuvných konstrukcí á la Honor Magic 2, jiní zase výsuvným fotoaparátům a ostatní přicházejí s různými tvary a rozmístěním výřezů na displeji. Jeden takový si nyní nechal patentovat i Apple, který byl úspěšně schválen Úřadem Spojených států pro patenty a ochranné známky ve čtvrtek 8. listopadu. Apple návrh podal již v červnu a podrobně v něm popisuje zejména technologický postup, jak do displeje výřez zakomponovat.

Apple výřez

V roce 2019 bychom se tak mohli častěji setkávat s výřezy či v tomto případě spíše výkroji, které nejsou spojené s okrajem telefonu. Technologie, díky které se podaří implementovat všechny potřebné senzory přímo pod displej, zařízení možná sice podle nedávné prezentace Samsungu není úplně v nedohlednu, ale je jasné, že vyřezat do displeje díru je cestou menšího odporu. Do nového výřezu by pak společnost umístila své slavné Face ID. Je však také možné, že si společnost chtěla tento postup pouze nechat patentovat, aniž by plánovala reálné nasazení do Apple smartphonů.

Diskuze ke článku
petd
Asi si uriznu nohu a patentuji sam sebe pak jako jednonohyho magora :-))
Blue Sun
Blue Sun
Apple si patentuje něco, co už půl roku před ním prezentovali jiní? Zajímavé, co je dnes možné.
Carda
Tak už je to tady po nudloidních displejích a výřezech nastupují díry v nich štěstí všem ovečkám všech výrobců určitě budete šťastní že máte to co jste chtěli :-D
Offečka Jablečna
Tak za rok to uvidíme u nějakých číňanů, za dva roky u zbytku výrobců a za tři u Samsungu. Hahaha.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze