Potichu představený LG Optimus L9 II naživo (první dojmy a video)

Korejské LG prakticky potají představilo druhou generaci hodně oblíbeného modelu L9, která zaujala řadu uživatelů velkým displejem a dobrou výbavou za velmi příznivou cenu. Rok ale uplynul jako voda a my tu máme novou generaci, která přináší například HD displej. My jsme zbrusu nový telefon v Berlíně vyzkoušeli a máme pro vás i videopohled.

LG Optimus L9 II nenápadně unikal poslední měsíce a týdny, k oficiálnímu představení s tiskovou zprávou ale prakticky nedošlo. To jsme si tak vykračovali výstavištěm a na bočním miniaturním stánku LG se tento telefon zcela nepovšimnut nacházel. Nezbývalo nám tak nic jiného, než si jej poprvé vyzkoušet.

LG Optimus L9 II – první pohled

Jak krátce L9 II shrnout? Je to v podstatě loňský vlajkový model Optimus 4X HD, jen s dvoujádrovým procesorem, menší pamětí a několika dalšími kompromisy zakomponovaný do zvětšené L7 II. Oproti předchozí generaci narostlo výrazně rozlišení 4,7palcového displeje, což je zároveň nejvýraznější změna, fotoaparát dostal vyšší rozlišení 8 Mpx a narostla také poměrně výrazně kapacita baterie na 2470 mAh.

Telefon se trochu vymyká zaběhlému trendu L Series co se týče designu. Zatímco další příslušníci L Series druhé generace mají výrazné hardwarové tlačítko pod displejem, naopak dvousimkové verze mají kapacitní tlačítka, L9 II má u jednosimkové verze rovnou kapacitní tlačítka a dvousimková verze se nechystá. Až na tento prvek je ale design velmi podobný, máme zde ostré linie, ozdobnou linku kolem telefonu, designové zpracování sluchátka a bílé tělo. Zadní kryt je lesklý, s efektním vzorem, spodní strana pak hostí reproduktory. Bohužel jsme v ruchu výstaviště nebyli schopni odhalit, zda jsou opravdu stereo, nebo se jedná pouze o dvě mřížky a mono výstup. Telefon padne dobře do ruky a zpracování se také povedlo.

Stejně jako další telefony od LG, i L9 II má na boční straně tlačítko pro spuštění funkce Quick Memo, kterou si můžete rychle pořídíte screenshot a obratem do něj něco zaznamenat. Funkce a uživatelská nadstavba je jinak stejná, jako u dalších L-Series. Mrkněte třeba na naši recenzi Optimus L7 II, kde i na videu některé funkce podrobně rozebíráme. LG musím pochválit za příkladné vyladění telefonu. Vše je svižné a funguje tak, jak má. Velkou výtku si ale LG zaslouží za zastaralou verzi Androidu. Vypouštět zbrusu nový telefon pouze s Androidem 4.1 není dobrá vizitka.

LG Optimus L9 II se začne prodávat v Německu na přelomu září a října za cenu v přepočtu 6 500 Kč. Očekáváme, že podobně dorazí také do České republiky.

Technické parametry LG Optimus L9 II

Kompletní specifikace
Konstrukce128,4 × 66,5 × 9,4 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 8230, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:28 hodin
DostupnostQ4 2013, 6 999 Kč
Diskuze ke článku
Michal Ostrava
Pěkný telefonek ale doporučuji raději koupit loňský top model LG 4XHD,už ho mám nějakou dobu a nemám nic co bych mohl vytknout a opravdu musím dosvědčit má lepší lcd panel než zde avizovaný telefon aspoň co jsem viděl pozorovací úhly na videjku.Ještě dodám že 4XHD se dá koupit za neuvěřitelně luxusní cenu pod 7000.
Peter
A notifikačná dióda je kde ? To si robia srandu,, predošlé modely druhej generácie to majú a najvyšší model nie ??
Sarge
Zdravím, mohu se zeptat, zda Wi-Fi opravdu nedisponuje protokolem "a" jak to máte uvedeno v technických specifikacích? V datasheetu jednoho zahraničního webu jsem našel opačnou informaci a zajímalo by mne jak to tedy skutečně je.
Peto
Skoda ze to uz nema HW tlacitko

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze