LG Optimus L9 II na IFA v Berlíně: do druhého ročníku s HD

17

Druhá generace stylové řady Optimus L od LG se nám kompletuje. Nejvyšším modelem je opět Optimus L9 II, který navazuje na velký úspěch loňského modelu. Zachovává si velký displej, u kterého povýšilo rozlišení i zajímavou výbavu, která odpovídá vyšší střední třídě. Například jde o 8megapixelový fotoaparát či dvoujádrový procesor.

Zatímco loni čítala řady Optimusů L pouze čtyři kousky, letos se skupinka rozrostla na šest statečných. Posledním přírůstkem je Optimus L9 II, který jak samotné číselné označení napovídá, bude vůbec nejvybavenějším modelem.

LG Optimus L9 II - oficiální fotografie

V prvé řadě se nám lehce mění vzhled telefonu. Ostré hrany se sice snažily, ale neodolaly a telefon působí již spíše kulatěji. Nicméně to je poznávací znamení celé druhé generace. Hlavním tahákem první L9 byl displej. Výrobce protlačil velkou úhlopříčku do střední třídy a to se ukázalo jako geniální tah. Konkurence posléze uváděla vlastní modely. Jsme však rádi, že se LG krotí a nezačalo displej nesmyslně zvětšovat do obludných rozměrů. I druhá generace tak nabízí 4,7palcový IPS displej, který zaručuje krásnou čitelnost venku i z ostrých úhlů. Kvitujeme však zvýšení rozlišení na 1280 x 720 pixelů.

Pod displejem se nachází nezvykle trojice senzorových tlačítek. Poznávacím znamením bylo vždy jedno hardwarové tlačítko, to však již tentokrát chybí. Odlišnosti najdeme také na zadní straně. Ta je celá lesklá, zatímco na letošních modelem L5 II a L7 II jsou matná s povrchovou úpravou. Operačním systémem je samozřejmě Android ve verzi 4.1, o jehož pohon se stará dvoujádrový procesor s taktem 1,4 GHz. To je mimochodem o 400 MHz více, než v případě první generace L9. Paměť RAM se nezvětšila, nicméně 1 GB zní dostatečně dobře.

Podívat se můžeme také na fotoaparát. Ten byl bolestivým místem loňské L9. Druhá generace zkouší přitlačit na pilu a nabízí namísto pěti osm megapixelů. Automatické ostření a LED dioda nepřekvapí a nezbývá než s napětím čekat, jaké budou výsledné snímky. Rozhodně však ale potěší záznam FullHD videa. Posílila také baterie, jejíž kapacita poskočila na 2 460 mAh.

LG Optimus L9 II se začne v Německu prodávat v průběhu října. Přesná dostupnost na českém trhu prozatím není známa. Známe však německou startovací cenu, která činí 279 euro, tedy zhruba okolo 7 000 Kč.

Technické parametry LG Optimus L9 II

Kompletní specifikace
Konstrukce128,4 × 66,5 × 9,4 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 8230, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:28 hodin
DostupnostQ4 2013, 6 999 Kč
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
FUJ ten čierny ramček okolo displeja to čo je, neskutočne to vyzera zle inak L9 bol mega telefon a L9 2 bude určite tak isto vačšia baterka lepší CPU predajny hit roka je TU som zvedavy na recenziu a cena cca 300€ je adekvátna pre tooh kto chce velky displej a nie 8jadra ....
Jirka
Měl jsem první verzi L9 a s telefonem jsem moc spokojený nebyl, asi po půl roce jsem ho prodal.
Telefon se občas sekal, přehříval se a velmi málo vydržel ( i když měl baterku 2150 mAh).
Doufám, že se polepšili. Ale vypadá dost dobře, zvláště v bílé!
A snad se dočkáme i recenze :)
frantik
Bude nějaký videopohled?
Ivan
Cakal som viac informacii. Toto som vedel uz dlho. Ja som chcel hlavne vediet ci ma senzor okol. svetla na podsv. displeja.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze