Poslední hybridní hodinky Withings vypadají jako potápěčské

Poslední hybridní hodinky Withings vypadají jako potápěčské
Fotografie: Withings
  • Hodinky kombinují klasiku a moderní funkce
  • Ocelové tělo je odolné proti vodě
  • Ve výbavě nechybí ani EKG
  • Cena není přehnaně vysoká

Výrobce hodinek Withings má nezaměnitelný rukopis. Jeho hodinky si nechávají záležet na vzhledu a namísto technologické moderny dávají přednost klasickým analogovým ciferníkům. Jejich chytré funkce jsou obvykle dobře schovány uvnitř a malý displej na první pohled nijak neruší. Přesně to je i případ nejnovějších ScanWatch Horizon. Firma se při jejich návrhu inspirovala u luxusních potápěčských hodinek. Je to vidět například na ocelovém těle, safírovém skle, otočné lunetě nebo ručičkách opatřených luminiscencí. Co se samotné odolnosti proti vniknutí vody týče, jde o standardních 10 ATM. Na plavání nebo šnorchlování to stačí, ale pro přístrojové potápění jsou potřeba vyšší hodnoty.

Z moderních funkcí tu máme snímač tepu, saturace krve kyslíkem a hodinky umí také vyhodnotit odhadovanou úroveň kondice VO2 Max. Podobně jako jiné přístroje umí „natočit“ krátké EKG, v němž mohou rozpoznat základní poruchy srdečního rytmu. Nechybí ani sledování sportovních aktivit a spánku. Výrobce hodinek tvrdí, že umí odhalit spánkovou apnoi. Základní informace naleznete na malém PMOLED displeji v horní části ciferníku, kde se mohou zobrazovat i náhledy notifikací z připojeného telefonu. Nedostatek místa je řešen tak, že se jejich text posunuje. Podrobnější informace na vás čeká v aplikaci. I z toho důvodu se výdrž podařilo dostat na zajímavé hodnoty: výrobce slibuje 30 dní při běžném používání, dalších 20 dní pak při aktivaci úsporného módu.

Prodej začíná na vybraných západoevropských trzích dnešním dnem a k dispozici jsou dvě barevná provedení: modrý a zelený ciferník. Cena však není přehnaně vysoká – 500 €, což znamená necelých 13 tisíc korun.

Technické parametry Withings ScanWatch Horizon

Kompletní specifikace
Konstrukce43 × 43 × 13,3 mm, 72 g, odolnost: ano
Pásekkovový, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejPMOLED, ?" (? × ? px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostčerven 2022, 13 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze