Trpíte spánkovou apnoí? Příznaky budou umět rozpoznat hodinky od Samsungu

Trpíte spánkovou apnoí? Příznaky budou umět rozpoznat hodinky od Samsungu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nová funkce dorazí příští rok do Jižní Koreji
  • Těšit se na ni mohou majitelé modelů Watch5 a Watch6

Samsung oznámil, že se jeho chytré hodinky naučí další zdravotní funkci, která může být opravdu velmi užitečná. Má jít totiž o detekci spánkové apnoe. Nová funkce byla schválena korejským ministerstvem pro bezpečnost potravin a léčiv a bude k dispozici v aplikaci Samsung Health Monitor začátkem příštího roku pro jihokorejské uživatele.

Smasung Galaxy Wtach6

Výhodou má být především to, že hodinky budou schopny rozpoznat zcela prvotní příznaky a včas vás nasměrovat k lékaři. Galaxy Watch budou během spánku pečlivě sledovat hladinu kyslíku v krvi. Díky tomu budou vědět, zda během spánku došlo například na více než 10 vteřin k přerušení dýchání. Nová funkce má vyžadovat dvoje spánkové měření, během kterých musí spánek trvat alespoň 4 hodiny. Z takto naměřených údajů již mají hodinky mít dostatek dat k tomu, aby určily, zda vám hrozí nějaké zdravotní komplikace.

Nová funkce zamíří na chytré hodinky řady Galaxy Watch5 a Galaxy Watch6. Zda a kdy se funkce objeví i mimo jihokorejský trh, je otázkou. Samsung bude muset na každém trhu žádat o schválení patřičnými úřady, neboť jde o funkci, která již má, byť jen orientačně, posuzovat vaše zdraví. V tuto chvíli tak lze jen obtížně odhadovat, za kolik měsíců či let bychom mohli i na českém trhu novou funkci využít.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze