BlackBerry Porsche Design P'9981: exkluzivní ostružina naživo

Kanadská společnost Research In Motion spojila síly s designovým studiem Porsche Design a společně převlékli model Bold 9900 do nového kabátku. Vytvořili tak exkluzivní model Porsche Design P'9981, který zaujme především svým designem. Pojďme se na něj krátce podívat.

Hned v úvodu je potřeba říct, že kousek, který se k nám dostal není přímo nový Porsche Design P'9981, ale předprodukční vzorek s názvem BlackBerry Bold R47. Byl naplno testovaný, a tak prosím omluvte chybějící tlačítko pro ukončení hovoru. Stejně tak software uvnitř telefonu je určený pro testování, ale tomu se nakonec stejně věnovat nebudeme. Jedná se totiž o známý operační systém BlackBerry 7, který je pouze doplněn o efektní motiv navržený speciálně pro tento model.

Jak jsme již zmínili, tak Porsche Design P'9981 je prakticky převlečený Bold 9900. Nalezneme zde tedy naprosto shodnou funkční výbavu čítající 1,2GHz procesor, 768 MB paměti RAM, 5Mpx fotoaparát stále bez autofocusu nebo kombinaci dotykového displeje a plnohodnotné QWERTY klávesnice. Pro lepší seznámení s touto konfigurací doporučuji přečíst naší recenzi modelu Bold 9900. My se nyní zaměříme spíše na design telefonu a jeho zpracování.

Na spodní hraně nechybí konektory pro nabíjení v dokovací stanici

Celé tělo je komplet vyrobeno z kovu. To se kladně podepsalo na celé konstrukci, ovšem logicky také na vyšší hmotnosti. Ta činí slušných 155 gramů, což již v ruce pocítíte. Však ještě aby ne, když je celá přední strana z jednoho kusu kovu, do kterého je posléze napasovaná klávesnice a displej. Tělo je po obvodu lesklé, zepředu však krásně matné. Kvalitní materiály doplňuje zadní kryt potažený pravou kůží.

BlackBerry Porsche Design P'9981 – videopohled

Zajímavé je, že když jsem Porsche Design P'9981 viděl na fotografiích, zdaleka se mi tolik nelíbil. Ovšem naživo je má zkušenost naprosto jiná. Telefon v ruce opravdu působí jako něco "exkluzivního" a je vidět, že si pánové z Porsche Design dali práci. Design je krásně kompaktní, dalo by se říci "industriální". Speciálně tvarovaná jsou i tlačítka klávesnice, ovšem ta rozhodně není tak pohodlná jako u modelu Bold 9900. Na klávesnici se sice píše dobře, ale zde zkrátka musel komfort ustoupit designu.

Speciálně tvarované klávesy skvěle podtrhují design telefonu

V nejbližší době se budeme snažit získat na testování již finální verzi Porsche Design P'9981. Ta se prodává pouze v obchodech Porsche Design a dále pouze v některých prodejnách s luxusním zbožím. Jeden butik Porsche Design nalezneme také v Praze, konkrétně v obchodním domě Kotva. Porsche Design P'9981 je tam již nyní k dostání za cenu zhruba 38 000 Kč. Koupili byste si tento nový kousek za tuto cenu?

Za zapůjčení BlackBerry Bold R47 děkujeme společnosti TrustBe.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze