BlackBerry "Knight" 9980: špičková výbava a design Porsche

1

Internet zaplnily kvalitní fotografie nového komunikátoru, který zaujme především svým téměř až futuristickým designem. Co vás však bude nejspíš šokovat je fakt, že tento model na sobě nese nápis BlackBerry. Jedná se totiž o zatím nepředstavený model, který vychází z modelu Bold 9900 a design má na svědomí studio Porsche design.

První pohled na nový model BlackBerry vám jistě vyrazí dech. BlackBerry byla vždy zařízení designově velmi povedená, ovšem střídmější a rozhodně se nesnažila nijak šokovat. Uniklá novinka s kódovým označením 9980 Knight však nenechá nikoho na pochybách, že RIM chce zaujmout také extravagantnější uživatele.

BlackBerry 9980 Knight svou výbavou vychází z modelu BlackBerry Bold 9900. Ve výbavě tak nechybí výkonný 1,2GHz procesor, operační systém BlackBerry 7, podpora NFC nebo 5Mpx fotoaparát - bohužel taktéž bez autofocusu. V první chvíli si mnoho uživatelů myslelo, že se jedná o jakousi čínskou napodobeninu, s novými informacemi se však tato možnost zdá čím dál méně pravděpodobná.

Podle posledních informací je totiž BlackBerry 9980 Knight speciální limitovanou edicí modelu Bold 9900 a aby byl skutečně speciální, pozval si RIM na pomoc designéry studia Porsche design, kteří mají na svědomí například design pražské tramvaje Škoda 14T, telefonů nebo dalších výrobků (nikoliv však automobilů). Ale vraťme se zpět k novému BlackBerry.

Pokud se podíváte na fotografie BlackBerry 9980 Knight pak si jistě všimnete, že je vyrobeno z velmi kvalitních materiálů. Tělo je vyrobeno z kovu a zadní kryt je kompletně pokrytý imitací kůže, kterou si uživatelé velmi chválili u řady Bold. A nyní se podívejte na velkou fotogalerii BlackBerry 9980 Knight.







Zdroje: maxpda.com, crackberry.com