Populární aplikace Threads se dostane do zemí EU. Bude to však zřejmě mít háček

1
Populární aplikace Threads se dostane do zemí EU. Bude to však zřejmě mít háček
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nová aplikace od Mety dorazila v červenci letošního roku
  • Oficiálně ji nebylo možné v zemích EU používat
  • V prosinci by v omezeném režimu měla být zpřístupněna

Sociálních sítí je dnes hned několik. Každému se vybaví Facebook, zřejmě i Instagram či TikTok. Poslední rok a půl zpravodajstvím rezonuje i Twitter, respektive nyní již sociální síť X, kterou vlastní Elon Musk. Právě této primárně textové sociální síti se rozhodla konkurovat Meta a ke svému Instagramu v červenci letošního roku spustila aplikaci Threads. Do češtiny bychom ji mohli přeložit jako Vlákna. Aplikace zaznamenala raketový nástup a během pouhých 5 dnů získala 100 miliónů uživatelů po celém světě. Vše navzdory tomu, že aplikace nebyla zpřístupněna v zemích EU, neboť si Meta nebyla jistá, že bude splňovat přísná pravidla pro online služby v Evropské unii.

V prvních dnech však mnoho uživatelů z EU i České republiky síť Threads využívalo. Bylo totiž možné aplikaci nainstalovat pomocí APK souboru a následně běžně spustit. Po necelých dvou týdnech tomu však Meta učinila přítrž a aplikaci v zemích EU aktivně nešlo využívat. Měsíce ubíhaly a nebylo zřejmé, zda se kdy vůbec dočkáme oficiálního uvedení.

Deník The Wall Street Journal s odvoláním na vlastní důvěryhodné zdroje nově uvedl, že společnost Meta plánuje Threads v prosinci spustit i ve státech Evropské unie. Co se nyní změnilo, že už to půjde? Vlastně nic, Meta pouze umožní uživatelům z EU používat Threads v pomyslné pasivní formě bez profilu. V praxi to bude znamenat, že nebude možné vytvářet vlastní příspěvky. Přesto to však jistě některé uživatele přiláká a Meta může počítat s nárůstem uživatelské základny. Mark Zuckerberg v minulém měsíci dle macrumors.com uvedl, že Threads mají necelých 100 miliónů uživatelů.

Diskuze ke článku
Lukáš Grygera
Lukáš Grygera
Možná by bylo fajn dodat, že aplikace zaznamenala raketový nástup, ale pak Threads uzavřela červenec s 8 miliony aktivních uživatelů denně, což je o 82 % méně než na vrcholu, podle údajů Sensor Tower. zdroj: vyhledat na google: 'Meta Threads engagement has dropped off since red-hot debut, tracking firms say"

Když píšu A tak napíšu i B, nebo je toto placená reklama na Meta Threads nebo jen opomenutí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze