Založili jste si profil na Threads? Prozatím jej snadno nelze smazat

Založili jste si profil na Threads? Prozatím jej snadno nelze smazat
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nová sociální síť funguje jen pár dní a je pevně vázána na Instagram
  • Vytvořený účet lze nyní pouze deaktivovat a skrýt

Událostí tohoto týdne je jednoznačně spuštění sociální sítě Threads. Za tou stojí společnost Meta, která již provozuje sociální sítě Facebook, Instagram či komunikační aplikaci WhatsApp, přičemž alespoň na jedné sociální síti bude jistě většina z vás. Threads jsou prozatím dostupné omezeně, smůlu mají všechny státy EU, avšak i tak se na Threads nachází početná komunita českých uživatelů, kteří omezení obchází buď za použití VPN, nebo pomocí instalace aplikace mimo obchod Google Play.

Aplikaci jsme vám již blíže přiblížili, takže můžeme jen připomenout, že konkuruje Twitteru a v současné době je úzce provázána s Instagramem. Bez účtu na něm si Threads vůbec nezaložíte. A právě v tom je jistý háček. Jakmile se na Threads připojíte, dojde k vytvoření pomyslného účtu, kterého se nijak nezbavíte, alespoň prozatím.

K celé situaci se vyjádřil ředitel Instagramu Adam Mosseri, který uvedl, že skutečně nelze účet na Threads zcela odstranit. Dodal, že jej lze deaktivovat, a tím před všemi skrýt. Dalšími možnostmi je označit jej za soukromý, kdy vás uvidí jen sledující, případně mazat vaše příspěvky, avšak pouze po jednom. Počítá se však do budoucna s možností odstranění účtu na Threads tak, aby vám například Instagram nadále zůstal. U nové sociální sítě jde o typické nedostatky, které se postupem času jistě podaří odstranit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze