Jsme odstřiženi? Nová sociální síť Threads v Evropě přestala fungovat

Jsme odstřiženi? Nová sociální síť Threads v Evropě přestala fungovat
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Aktuálně nelze přidávat nové příspěvky ani vyhledávat obsah
  • Na stránce s obsahem nejsou vidět žádní evropští uživatelé
  • Nelze odhadnout, kdy se situace změní

Minulý týden byla spuštěna sociální síť Threads, která však kvůli zákonu o digitálních trzích (DMA) nedorazila do žádného regionu EU. I přesto dosáhla za zhruba 5 dní 100 miliónů aktivních uživatelů. Do jisté míry tomuto číslu napomohli i evropští uživatelé, kteří se ke službě připojovali postranními způsoby. Někdo využíval VPN a změnil svou lokaci na podporovaný region, jiní pouze nainstalovali aplikaci z jiného zdroje. Všem těmto řešením je však nyní zřejmě konec, neboť aplikace přestala v noci na pátek v Evropě takřka kompletně fungovat.

Aktuální stav aplikace Threads v Evropě

Potvrzují to nejen naše zkušenosti, ale třeba i 9to5mac.com. Aktuálně vám aplikace normálně naběhne, pokud ji už v telefonu máte, avšak nelze vyhledávat, neuvidíte své posty na kartě profilu a ve feedu nejsou vidět žádní evropští uživatelé. Není možné ani viditelné příspěvky komentovat nebo přidávat vlastní příspěvky. Aplikace je tak takřka nepoužitelná. Problémy hlásí i uživatelé z USA, kde je aplikace podporována, kteří přiletěli do Evropy. Po přistání jim aplikace okamžitě přestala fungovat.

Není zřejmé, kdy by aplikace Threads mohla být v zemích EU dostupná. Prozatím se tak však zřejmě nestane, a to kvůli zmíněnému zákonu, který porušuje automatické přebírání účtu Instagramu pro potřeby Threads.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze