Threads dorazí do zemí EU již ve čtvrtek. Jak se k aplikaci dostat?

Threads dorazí do zemí EU již ve čtvrtek. Jak se k aplikaci dostat?
Fotografie: Threads
  • Pozvánku do aplikace lze získat skrze Instagram
  • Není zřejmé, kolik funkcí uživatelům v EU Threads nabídne

Zkraje letních prázdnin rezonovala mobilním světem nová sociální síť Threads od Mety. Do češtiny bychom ji mohli přeložit jako Vlákna. Aplikace zaznamenala raketový nástup a během pouhých 5 dnů získala 100 miliónů uživatelů po celém světě. Vše navzdory tomu, že aplikace nebyla zpřístupněna v zemích EU, neboť si Meta nebyla jistá, že bude splňovat přísná pravidla pro online služby v Evropské unii. Posléze sice zájem o síť upadal, ale nyní se opět chlubí přibližně 100 milióny měsíčně aktivních uživatelů.

Počet uživatelů navíc brzy zřejmě poměrně výrazně stoupne, neboť se Meta rozhodla přeci jen Threads dostat k uživatelům v EU. Tento krok sice nebyl vyloženě oficiálně komunikován, ale máme zde hned několik jednoznačných náznaků. V prvé řadě je na oficiální stránce odpočet, který skončí ve čtvrtek 14. prosince ve 12:00 hodin středoevropského času. Dále si můžete skrze Instagram, na který je aplikace Threads vázána, vyžádat přednostní přístup. K tomu stačí, abyste do vyhledávače napsali slovo ticket(s) a klikli na červenou ikonku vstupenek v pravém horním rohu. Následně se vám objeví elektronický lístek s vaší fotografií, QR kódem a časem přístupu. Zde však velmi záleží, o jaký účet půjde. Pokud jste se do aplikace Threads již dostali neoficiálně v létě, možná tam budete mít datum z července. V jiných případech uvidíte 14. prosinec.

Vstupenka do aplikace Threads

Další vodítkem jsou informace z minulého týdne, kdy zpřístupnění Threads v rámci EU avizoval deník The Wall Street Journal. Avšak ten současně naznačoval, že nebudou k dispozici veškeré funkce a aplikaci si uživatelé z EU budou moci vlastně jen prohlížet, nikoliv vytvářet příspěvky. Toto však zatím nebylo potvrzeno, vše se tak dozvíme až ve čtvrtek, kdy se aplikace zpřístupní. Jak aplikace vypadá, se však s předstihem můžete podívat, a to třeba skrze oficiální profil mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze