Popularita streamovacích služeb v ČR roste. PayPal se spojuje s HBO GO

9
Popularita streamovacích služeb v ČR roste. PayPal se spojuje s HBO GO
  • Online filmy a hudba jsou nejoblíbenějšími typy digitálního zboží v České republice: téměř 1 ze 2 spotřebitelů dotazovaných v průzkumu si v posledních třech měsících zakoupil film a 1 ze 3 televizní seriál
  • Náklonnost Čechů k online platformám pro video motivuje zejména množství dostupného obsahu (67 %), možnost přístupu k videím z počítače (45 %) a uživatelské rozhraní (37 %)
  • Většina Čechů za online video utratí od 100 do 199 korun a způsob platby volí s ohledem na pohodlí a rychlost
  • V reakci na tyto potřeby rozvíjí PayPal portfolio streamovacích služeb, s nimiž v Česku spolupracuje, a je nyní k dispozici také na platformě HBO GO

Není zřejmě lepší příklad digitalizace dnešního světa než postupná transformace hudebního, filmového a televizního průmyslu. Samotné streamování videa momentálně tvoří přes polovinu globálního internetového provozu . Digitální média se stávají důležitou součástí ekonomiky. Společnosti PayPal a SuperData v této souvislosti představují výsledky svého průzkumu ekonomiky digitálního zboží.

Společnosti, které přes PayPal prodávají digitální zboží, a jejich zákazníci už berou digitalizaci jako samozřejmost. Rozhodli jsme se proto hlouběji rozebrat, co motivuje poptávku po digitálních produktech,“ komentuje Marcin Głogowski, generální ředitel společnosti PayPal pro střední a východní Evropu. „Jedním z klíčových faktorů, které vedou k rostoucí oblibě digitální zábavy, je pohodlí – 57 % českých zákazníků kupuje filmy nebo televizní seriály v digitální podobě proto, že při tom nemusejí opustit domov, 55 % oceňuje, že je mohou sledovat ihned, bez čekání.

Různá zařízení, různý obsah, různé žánry

Češi nejsou na evropských trzích žádnou výjimkou – 72 % Evropanů dává přednost streamovacím službám před nákupem a stažením filmu či seriálu (mezi Čechy je to 54 %). Je důležité poznamenat, že Česká republika je sedmou zemí Evropské unie, pokud jde o dostupnost audiovizuálních služeb na vyžádání. Podle nedávné studie společnosti Statista by český trh s digitálními médii měl v letošním roce dosáhnout objemu až 201 milionů dolarů.

Jak si Češi vybírají platformu pro streamování? K hlavním kritériím patří množství dostupného obsahu (67 %), možnost přístupu z počítače (45 %) a uživatelské rozhraní (37 %). Nejpopulárnějším žánrem videoobsahu jsou v Česku komedie (78 % dotazovaných diváků uvedlo, že v posledních třech měsících nějakou viděli), akční filmy (58 %) a dramata (47 %).

PayPal se spojuje se službou HBO GO

Společnost PayPal se snaží stát v popředí digitální revoluce, a proto nyní své služby nabízí také na platformě HBO GO, která je vedoucí českou streamovací službou.

Neustále sledujeme trendy mezi moderními zákazníky, kteří jsou v digitálním světě domorodci, a online zábava mezi nimi patří k nejvýraznějším. Proto máme velkou radost ze spolupráce s HBO,“ shrnuje Glogowski. „Zjistili jsme, že u všech nákupů digitálního zboží je důležitý způsob platby, zejména používá-li zákazník mobilní zařízení. Při placení za digitální média volí čtyři z pěti českých spotřebitelů způsob platby podle toho, jak snadno se používá. A do toho PayPal dokonale zapadá.

Stáhnout HBO GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Carda
Mě tyhle předražené steamovací služby vůbec nějak nelákají je to jen další nápad jak tahat peníze z lidí stejně jako operátoři a jejich fup limity já si radši dám tu práci a tu MP3 si do telefonu dám buď přes Bluetooth nebo kabel to samé videa tam spíš přes kabel :D . Jinak fup limity nejsou ani na videa vhodný tak že radši kabel do telefonu když už tam člověk má velkou interní paměť popřípadě paměťovou kartu.
Sinco
Jak úžasná zpráva. Ale aby HBO GO uvolnilo apku pro ČR pro smart TV Philips to ne. Při dotazu kdy dojde k uvolnění se nic nedozvím. Nechápu proč ta blokace. A na notasu na to koukat nebudu, nebo propojení přes HDMI taky na nic. Takhle ať si HBO GO narve to HBO GO do špic.
Carda
Já socka nejsem prostě mi steamovací služby přijdou zbytečný z různých faktorů a hlavním je fup limit operátorů si zkus vydržet s 10 Gb fup celý měsíc při HD nebo FullHD přehráváním to prostě nejde sám jsem si to ověřil a to koukám na YouTube pouze v 360p abych mě to vyšlo do dalšího vyúčtování.
Petr Válek
Petr Válek
Já platím za HBO jen kvůli HBO go , na tv LG bez problémů jede , i v telefonu . Nemusím koukat na programy HBO live , HBO go pustím když mám čas :-) .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze