Podívejte se na mapu počasí s aplikací Flowx

Android aplikace týdne
4
Podívejte se na mapu počasí s aplikací Flowx
  • Flowx zobrazuje počasí na 7 či 10 dní nejen v grafech, ale i přímo na mapě
  • Můžete tak sledovat směr a sílu větru, pohyb mraků či teploty a mnohé další
  • Nechybí ani nastavitelný widget či výběr různých podob map
  • Aplikace je k dispozici zdarma nebo si můžete zaplatit Pro verzi s pár funkcemi navíc

Flowx – Android aplikace týdne

Předně se sluší zmínit, že Flowx není úplně nová aplikace, jak se může zdát. Ve skutečnosti je to jen přejmenovaná a lehce předělená verze vcelku známé aplikace WeatherBomb. Co jsme s touto nově pojmenovanou verzí získali, to je například rychlejší stahování dat, Material Design či editor grafů. To je vcelku důležité, jelikož právě na grafy a zobrazení počasí přímo na mapě se aplikace zaměřuje.

Flowx

Uživatelské rozhraní tu v podstatě tvoří jen jedna hlavní obrazovka, po které se přejížděním prstem pohybujete po časový ose následujících 7 dní. Díky tomu budete moci sledovat, jak přesně se bude počasí kolem vás měnit a tyto změny se promítnou i do jednoho z grafů nad mapou. Samozřejmě je možné zároveň z aplikace i vyčíst danou teplotu, rychlost větru, vlhkost, tlak a tak dále.

V horní části obrazovky umístěné grafy si můžete potom měnit dle libosti, nebo si jich dokonce přidat ještě víc. Na výběr jich máte hned pět. Dále můžete vrstvit různě informace promítané na mapě a sledovat tak třeba směr větru a pohyb teploty najednou. Vlevo v nastavení máme potom volbu mezi tmavým a světlým tématem GUI včetně widgetu, u kterého lze upravit i velikost textu.

Flowx

Nechybí ani obsáhla volba jednotek, povolení pro používání mobilních dat či výběr zdroje zobrazovaných údajů. Tato nastavení si můžete následně klidně i vyexportovat a importovat zase zpět.

Víc toho Flowx už neumí. Je to jednoduchá aplikace s jasně vymezeným účelem a určitě se může hodit při dalekých cestách či některých sportech. Je zdarma, ale snadno můžete získat i předpovědi až na 10 dnů zhlédnutím videa anebo si můžete zaplatit Pro verzi. Za 41 korun měsíčně získáte navíc komplexní editor všech grafů a lze změnit i podobu samotné mapy. Jednorázovou platbou 100 korun si pak můžete aplikaci koupit natrvalo.

Flowx

Stáhnout Flowx

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Pesedm
Vše záleží na tom co bere aplikace jako zdroj dat.
Porovnal jsem nedávno úspěšnost Českého hydrometeorologického a vychvalovaný Norský institut a nemají si co vyčítat.
Jedno je jablko a druhý hrušky :D
Kamil
"Uživatelské rozhraní tu v podstatě tvoří jen jedna hlavní obrazovka, po které se přejížděním prstem pohybujete po časový ose následujících 7 dní. Díky tomu budete moci sledovat, jak přesně se bude počasí kolem vás měnit"

Ano, na 7 dnů a přesně, to jde dohromady :-)
Pepik
Tak já nakonec skončil u Today Weather, vypadá k světu a zdroj dat si mohu zvolit já. Ideální a občas se mrknu kolik °C hlásí jaký zdroj.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze