Podívejte se, jak vypadá nová verze Foursquare pro iOS

2

Včera se na App Store objevila nová aktualizace populární aplikace Foursquare, která je sociální sítí pro sdílení polohy vyhledávání zajímavých míst. Tato nová verze, s označením 5.0, přináší zásadní změnu prostředí, s cílem udělat aplikaci přehlednější a jednodušší na ovládání. Podívejte se s námi, jak Foursquare ve verzi 5.0 vypadá.

Před nedávnem jsme se dočkali zásadní změny designu u aplikace Google+, další přišlo na řadu Foursquare. U Google+ se mi osobně nové prostředí moc nezamlouvá, připadá mi nepřehledné, ale to je samozřejmě věc názoru. Oproti tomu u Foursquare se myslím redesign aplikace tvůrcům povedl a myslím že splnil přesně to, co ním zamýšleli. Aplikace je na pohled jednodušší, přehlednější, přibylo i několik zajímavých funkcí.

Foursquare pro iOS

Foursquare se nyní skládá jen ze tří hlavních obrazovek, mezi kterými se přepínáte ikonkami ve spodní straně displeje. Jsou to Friends, Explore a ikonka, vedoucí na váš profil, pojmenovaná vaším jménem.

Po spuštění se automaticky načte první obrazovka Friends, kde vidíte chronologicky seřazené "check-iny" vašich přátel. Pokud daný člověk na tomto místě vyfotil fotku, hned ji v tomto seznamu uvidíte.

Foursquare pro iOS

Druhá obrazovka Explore vás přepne na mapu, která zobrazí doporučená místa ve vašem okolí. Nezobrazí tedy všechny možné "check-iny", ale jen ta místa, která navštívili vaši přátelé a doporučují je. Pod mapou je jejich výpis, rozdělený do kategorií, můžete si tak například zobrazit všechna místa v okolí, kde se dobře najíte.

Foursquare pro iOS

Třetí obrazovka je věnovaná vašemu profilu a statistice. Mimo historie vašich "check-inů" si můžete prohlédnout seznam vašich přátel, fotek, tipů, odznaků a podobně.

Foursquare pro iOS

A kam že zmizelo tlačítko Check-in, které bylo dříve uprostřed lišty ve spodní straně? Autoři ho přemístili do pravého horního rohu. Po jeho stisknutí se vám vypíše seznam nejbližších míst, kde můžete provést check-in. Tato místa jsou graficky zobrazeny i na mapě. Stylem se tedy iOS verze přiblížila Androidu.

Foursquare pro iOS

Dočetli jste až sem, ale Foursquare vám nic neříká, a slovo check-in je pro vás zcela cizí? Nezoufejte, už brzy vám přineseme recenzi této aplikace, společně s jejím srovnáním na různých platformách.

Nová verze, která vypadá velmi podobně, jako ta pro iOS, vyšla včera i pro Android. Jak se vám nová verze Foursquare líbí? Své názory nám můžete napsat do diskuse pod článkem.