Foursquare pomůže Microsoftu zlepšit mapy, přibudou miliony míst

1

Foursquare nemá smysl podrobně představovat. Sociální síť, která je založena na navštěvování oblíbených míst, si získala pozornost miliónů uživatelů po celém světě, její oblíbenost navíc stále roste. Microsoft využil příležitosti a investoval do Foursquare 15 miliónů dolarů, současně s touto investicí společnosti uzavřely důležité licenční smlouvy, díky kterým získá Microsoft data o místech ze sociální sítě.

Nepřehlédněte:

Microsoft investoval do Foursquare

Bing Mapy zaostávají za konkurenčními Google Mapami zejména v absenci nebo výrazně chudším obsahu co se bodů zájmu týče, a to hlavně mimo USA. Tato nevýhoda by se ale brzy měla stát minulostí právě díky nové dohodě Microsoftu a Foursquare. Díky uzavření licenční smlouvy budeme v příštích letech na Windows Phone telefonech, Windows tabletech a dalších zařízeních v mapách moci prohledávat obrovské množství bodů zájmů, údajů nebo recenzí uživatelů z Foursquare. CEO společnosti Foursquare, Dennis Crowley zdůraznil, že uzavřená licenční smlouva má větší význam než pouhá integrace API rozhraní.

Foursquare

Uživatelé se tedy mohou například těšit na real-time doporučení zajímavých míst (které právě není součástí standardního API rozhraní) a samozřejmě mnoho dalšího. Data z aplikace budou pro Microsoft jistě velmi přínosná, v současné době totiž Foursquare aktivně využívá více než 45 000 000 lidí po celém světě, ty navíc sesbírali informace o více než 60 milionech restaurací a dalších zajímavých místech. Microsoft se zatím nevyjádřil, kdy začne data z Foursquare integrovat.

Stáhnout Foursquare

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: slashgear.com, fonearena.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
Zaklinac
Toto je podla mna VYNIKAJUCI strategicky krok. Sice FS nepouzivam extra casto, ale ked sa chcem niekde zacheckovat, este sa mi nestalo, aby FS danu restauraciu/posilku/obchodak/hocico nepoznal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze