Podívejte se, jak to iPhonu 14 Pro Max sluší v originálním koženém krytu

6
Podívejte se, jak to iPhonu 14 Pro Max sluší v originálním koženém krytu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Dnes si řekneme, zda se vyplatí pořizovat originální kožený kryt pro iPhone
  • My jsme otestovali Piniově zelenou variantu pro iPhone 14 Pro Max
  • Kryt pořídíte za 1 800 Kč, v některých případech však můžete 500 Kč ušetřit

Jako majitel iPhonu 14 Pro Max častěji střídám kryty, jedním z mých oblíbených je i originální kožený kryt Apple. Není nejlevnější, pořídíte jej cca za 1 800 Kč, ovšem díky různým akcím můžete i pár stokorun ušetřit. Například u Mobil Pohotovosti pořídíte stojí pribl 1 300 Kč.

Na každém světle vypadá Piniově zelená jinak. Někdy jako tmavě zelená, jindy jako modrá, zkrátka takový chameleon

Vzhledem k tomu, že jsem příznivcem zelené, vsadil jsem na piniově zelený kožený kryt. Volba byla vcelku jasná, protože i s původním iPhonem 13 Pro Max jsem používal zelený kryt, i když trochu jiný. Zelené Apple přezdíval Sekvojově zelená. Bohužel kryty zpětně nejsou kompatibilní, liší se totiž velikost modulu fotoaparátu. Osobně stále přemýšlím nad tím, zda se Piniově zelená líbí více, protože je mnohem více do modra.

Možná se ptáte, proč byste si měli pořizovat kryt za více než tisíc korun (v některých případech dokonce za téměř 2 tisíce korun), když jsou v nabídce i mnohem levnější. Samozřejmě nemusíte, Apple vám však slibuje přírodní a speciálně činěnou kůži, která postupem času získá unikátní patinu. Ano, kožené kryty nejsou nesmrtelné a způsob výroby je velmi důležitý, jinak během pár týdnů můžete počítat s ošoupanými rohy a drolící se vrstvou kůže. Většina kožených krytů je totiž vyrobena tak, že je tenký plát kůže natažen na plastovou kostru, díky které drží svůj tvar. Nejinak je tomu u kožených krytů od Applu.

Kromě zajímavé a velmi syté barvy oceňuji také perfektní a jistý tisk hlavního vypínacího tlačítka. Toto konkurenční výrobci ne vždy dobře zvládají, i když ze zkušeností můžeme říci, že velmi podobný pocit máme i s kryty od PanzerGlass.

Kůže je velmi jemná, přesto se ani po téměř půl roce neobjevil žádný výraznější vryp či poškození vlivem používání MagSafe nabíječky. I sám Apple přiznává, že pokud budete pravidelně používat MagSafe nabíječku, můžete časem na krytu pozorovat otlak, který vzniká teplem a tlakem magnetů. I když nabíječku MagSafe používám každý den, respektive vždy přes noc, otlak je zatím pozorovatelný jen lehce.

Na závěr malé postesknutí. iPhone 13 Pro Max bylo možné pořídit ve velmi vkusné zelené barvě (Alpsky zelená), iPhone 14 Pro Max v této barvě nekoupíte.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No nevím nelíbí, hezčí by bylo přímo mít záda v takové podobě..
Ben Ben
Ben Ben
Tohle je hnusně tlustý a není to vůbec elegantní. Podobný jak u Samsungu. Kdysi sem měl na IP X fakt tenký kožený kryt. Spodek neměl orámování. Tlačítka nebyla tolik zapuštěný a rozměry byly skoro pořád stejné. Bych platil zlatem sehnat znova něco podobného.
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
To má mít z výroby a ne takovou šaškárnu, který je plný AliExpress
Pc Wifi
Pc Wifi
"Jako majitel iPhonu 14 Pro Max častěji střídám kryty"

tak z toho sem malem nebyl, kryty sem videl naposledy stridat nejaky pubertaky apod. :o)))

Kdepak, staci origo knizka kryt na S21FE a sem spokojen a telefon ochranen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze