Počet zpráv poslaných přes WhatsApp už možná překonal SMS

9

Kolik se každý den na světě pošle SMS, se jen velice těžko odhaduje, přesto je podle některých odhadů již překonal populární multiplatformní komunikační aplikace WhatsApp. Podle spoluzakladatele a zároveň generálního ředitele společnosti WhatsApp Inc. Jana Kouma si uživatelé každý den vymění neuvěřitelných 54 miliard zpráv denně.

Ve svém vystoupení na koferenci DLD v Mnichově dále Jan Koum uvedl, že z těchto 54 miliard zpráv připadá 36 miliard zpráv na odchozí a 18 miliard zpráv na příchozí. V průměru tak každý uživatel za každou odeslanou zprávu dvě dostane. Během půl roku se tak počet posílaných zpráv na denní bázi zdvojnásobil. Ještě loni v červnu to bylo 27 miliard. Koum také poznamenal, že WhatsApp má také 430 milionů aktivních uživatelů, což z ní dělá nejpopulárnější mobilní komunikační službu na světě.

TIP: WhatsApp masivně roste: pomáhají mu i telefony od Nokie

Není možné zjistit, kolik přesně se pošle každý den pošle na světě SMS, protože tyto údaje by museli potvrdit jednotliví operátoři, ale podle některých odhadů se můžeme domnívat, že WhatsApp už jejich počty překonal. Přesvědčen je o tom i mobilní analytik Benedict Evans, který na svém Twitterovém účtu zveřejnil graf znázorňující rapidní nárůst odeslaných zpráv pře WhatsApp.

Rostoucí popularita WhatsApp a dalších podobných služeb, jako je Viber, LINE, které nabízejí možnost posílání rychlých zpráv přes internet, je pochopitelně trnem v oku tradičním operátorům, kteří tak přicházejí o zisky z posílání SMS a MMS. Už v roce 2012 se odhadovalo, že kvůli WhatsApp přicházejí o desítky milionů dolarů ročně.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: bgr.com, twitter.com, ubergizmo.com

Diskuze ke článku
dawe
Keeez by to fungovalo i na tabletech.......
xzeit
Proč neuvádíte že Whatsapp je také pro Symbian?? Když už tam uvádíte pro jaké systémy program je, měli byste jej uvést...
masklin
Dobry den, mozno rozmyslam zle, ale ako je mozne, ze na kazdeho uzivatela pripada viac prijatych ako odoslanych sprav? Nemusi byt za kazdou spravou jeden odosielatel a jeden prijimatel? Nejako som z toho jelen

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze