WhatsApp masivně roste: pomáhají mu i telefony od Nokie

4

WhatsApp lze již díky jeho raketovému vzestupu v posledních letech nazvat bez ostychu opravdovým fenoménem. Podle informací z tiskové konference na Nokia World ve Spojených arabských emirátech tato populární komunikační aplikace již dosáhla významného počtu pravidelných uživatelů.

Na tiskové konferenci k představení nových Nokií v Abu Dhabí nechyběl ani poměrně dlouhý čas věnovaný mobilnímu softwaru, tedy aplikacím. Kromě jiných se na pódiu objevil i CEO WhatsApp Inc., Jan Koum.

Obrázek z Twitteru

Ten posléze před návštěvníky Nokia World provedl malou rekapitulaci. Nejpopulárnější Instant Messenger pro mobily používá v současné době celých 350 milionů uživatelů alespoň jednou za měsíc. To je nárůst padesát milionů oproti letošnímu srpnu, čili tempo růstu rozhodně není malé.

TIP! Nokia představila tablet Lumia 2520 a dva 6palcové tabletofony

Na velkém růstu WhatsAppu se do velké míry podílí právě Nokia. Z řad majitelů telefonů této značky se totiž k aplikaci přihlásí měsíčně 7 milionů nových uživatelů. Jedná se samozřejmě o součet uživatelů napříč všemi platformami od Windows Phone, přes Symbian až po jednoduché telefony Series 40 a řadu Asha. Právě dvě poslední jmenované platformy se pak na číslu 7 milionů měsíčně podílí nejvíce, jelikož se jich také díky jejich příznivé ceně a úspěšné distribuci na rozvíjejících se trzích prodá zdaleka nejvíce.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
Xzeit
Milá redakce, opět Vám tady chybí také ikonka OVI obchodu, resp. Nokia obchodu...minulý týden vyšel update tohoto programu a stále je podporován také Symbián....Prosím o doplnění...zaslouží si to..
Mira
Dobrý den,
mám tablet Samsung Galaxy Tab 3 8.0 Wifi. Whats app mi na to nejde zřejmě z důvodu toho že nemám podporu sim karet. Nevím prosím jestli není nějaká možnost instalace či propojení učtu když mám Whatsapp na telefonu?

Děkuji za odpověď ....

Mira

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze