Plaťte jen jednou: první aplikace pro WP 8 a W8 zároveň

6

Microsoft na své nedávné konferenci BUILD uvedl, že hodlá platformy pro mobilní telefony a počítače přibližovat. Tím měl na mysli například jednotné placení za aplikace. To se již nyní začíná u prvních aplikací plnit.

Doposud jste si například zakoupili hru či aplikaci pro Windows Phone, avšak tentýž titul jste museli pro stolní Windows 8 kupovat znovu. Nikoho takové pravidlo netěšilo a Microsoft se to rozhodl změnit. Jak řekl, tak udělal a u prvních aplikací se již mezi podrobnostmi ve Windows Store objevuje poznámka, že jsou vytvořeny pro Windows Phone a Windows.

Objevit to můžete například u hry Halo: Spartan Assault, kterou když zakoupíte pro telefon, již nebudete muset znovu kupovat při snaze ji stáhnout na váš počítač. Brzy by se podobného měly dočkat i aplikace Shazam, Hexic, Microsoft Mahjong, Microsoft Solitaire Collection a Wordament.

Zdroje: reddit.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
gorilag
a bude to fungovať na už zakupene aplikácie ?
iOSHater
Ještě by to mohli zavést u X-BOXu.
Janez
Zrovna jsem to vyzkoušel, v telefonu mám zakoupenou tuto hru a pro W8.1 ji chtějí zaplatit.
kubik393
Je jasné, že prozatím tyto aplikace budou muset být optimalizované pro telefony a na PC budou omezenější ale do budoucna to zní slibně, zvláště pokud Microsoft zapracuje na obchodě s aplikacemi pro Windows 8 a bude tam možno kupovat aplikace i pro plochu a nejen pro Metro. Rád bych konečně koupil Office podobně jako hru na Steamu, na tři kliknutí, a po reinstalaci systému ho jenom znova stáhl a hotovo, pomohlo by to i proti pirátění, na OSX nebo linuxových distribucích to funguje, Windows by měl jít tímto směrem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze