Přehrávač VLC pro Windows Phone 8 je o krok blíže vydání

8

Spoustu uživatelů již dlouhé měsíce očekává vydání populárního přehrávače VLC Media Player pro operační systémy od Microsoftu. Nyní se podařilo vývojářům rozluštit problémový zvukový kód a příchod aplikace je opět o něco blíže.

VLC Media Player lze označit za jeden z dnes nejpopulárnějších přehrávačů hudby a videa dostupných zdarma. I přes to, že se za stažení a používání přehrávače neplatí, nabízí spoustu pokročilých funkcí a hlavně širokou podporu různých formátů hudby a videa - jinými slovy přehraje prakticky všechno. Přehrávač je mimo jiné také známý i díky tomu, že je dostupný ne pouze pro jednu, ale hned pro několik různých platforem. Kromě hlavních, tedy desktopových systémů Windows a a Apple Mac OS X, přehrávač rozjedete na bezpočtu linuxových distribucí (Ubuntu apod.) a hlavně na mobilních platformách Google Android a Apple iOS.

Již před rokem bylo oznámeno, že se vývojářům podařilo sehnat od komunity peníze na nezbytný vývoj aplikace pro nové systémy Windows Phone 8 a Windows 8, kde je nutné přehrávač uzpůsobit pro potřeby moderního prostředí, kterému se dříve říkalo Metro. Velké problémy také dělal zvuk, který především u formátů videa MKV nešel buď vůbec nebo pouze trhaně. Nyní vývojáři VLC oznámili, že se jim podařilo rozluštit kód audia pro rozhraní Metro, což znamená významný posun kupředu.

Tato skutečnost by mohla uspíšit vydání aplikace také pro Windows Phone 8, kde dopsud stále chybí. O dalších informacích vás samozřejmě budeme informovat.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Dino
Už aby to vyšlo. Pak už jen Servis24 a na WP mi nechybí nic ;-)
jarda
Pokud se nebudou moci posouvat pisnicky posuvnikem, cely vlc se muze jit zahrabat.
kazan
Nej přehravaš videíí je MX player,ten by meli dat na WP8
miki
Použivam Moliplayer. Nevidím na ňom chybu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze